ΕΛΛΑΔΑ

Χτύπησαν φοιτητή στο κεφάλι με σιδερολοστό μέσα στο Πανεπιστήμιο Πατρών

χτύπησαν-φοιτητή-στο-κεφάλι-με-σιδερο-532636

Επίθεση από κουκουλοφόρους δέχθηκαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών. Σύμφωνα με πληροφορίες του Foititikanea.gr, σήμερα στις 11 το πρωί μια ομάδα ατόμων έχοντας καλύψει τα πρόσωπα της, έκανε επίθεση στα τραπεζάκια της ΔΑΠ, προκαλώντας αρκετές ζημιές. Τα άτομα, χτύπησαν και έναν φοιτητή μέλος της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ ΝΔΦΚ με σιδερολοστό στο κεφάλι. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο με διάσειση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο τραυματίας νοσηλεύεται ακόμα στο νοσοκομείο εκτός κινδύνου και με μικρή απώλεια μνήμης. Στο νοσοκομείο του Ρίου έσπευσε άμεσα και η πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών, Βενετσάνα Κυριαζοπούλου να πληροφορηθεί από κοντά για την κατάσταση της υγείας του φοιτητή. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν ακόμη δύο φοιτητές με ελαφριά τραύματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η επίθεση στο Πανεπιστήμιο Πατρών είναι η δεύτερη για το 2017.

Mέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ ΠΑΤΡΑΣ που ήταν παρών στην επιδρομή των κουκουλοφώρων ανέφερε στα Foititikanea.gr: Οι γνωστοί άγνωστοι λεηλάτησαν σήμερα την Πανεπιστημιούπολη στον βωμό της αναρχίας. Παραπάνω από 20 άτομα κρυμμένα πίσω από τις κουκούλες τους επιτέθηκαν στον αμέριμνο κόσμο που ήταν στις σχολές και λεηλάτησαν τα τραπεζάκια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και τις υποδομές του πανεπιστημίου στα Τμήματα των Πολιτικών Μηχανικών, των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, του Μαθηματικού, του Χημικού και των Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Δεν έμειναν όμως μόνο στις υλικές ζημιές, καθώς πραγματοποίησαν χωρίς ίχνος ντροπής “δολοφονική” επίθεση σε φοιτητή ο οποίος βρίσκεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, καθώς και τον “ελαφρύ” τραυματισμό 2 ακόμα φοιτητών.

Εκείνη την ώρα η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, πραγματοποιούσαμε εκδήλωση (στο χώρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών) με το ΚΕΔΜΟΠ-“χάρισε ζωή!”, για να γίνουν συμφοιτητές μας εθελοντές δότες μυελού των οστών! «Αυτές τις ώρες προέχει να προσευχηθούμε όλοι μαζί για την υγεία του συμφοιτητή μας και δεν υπάρχει χώρος για περαιτέρω σχόλια… Δεν μπορεί να μπαίνει σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα τόσο των ενεργών φοιτητών – μελών της παράταξής μας, όσο και των απλών φοιτητών που συμμετέχουν στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία, για την οποία μόνο εμείς ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ παλεύουμε, κόντρα σε Καταλήψεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο φοιτητής!

Ανακοίνωση για την επίθεση εξέδωσε αργότερα και η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ΠΑΤΡΑΣ η οποία αναφέρει: «Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες άνανδρων επιθέσεων και τραμπούκικων ενεργειών, από τους γνωστούς – άγνωστους «δημοκράτες». Το πρωί της Τρίτης ομάδα αναρχικών επιτέθηκε σε φοιτητές, μέλη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Πάτρας, με αποτέλεσμα ένας συμφοιτητής μας να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με διάσειση. Η οργή των συγκεκριμένων ψευτοεπαναστατών, εκφράστηκε για μια ακόμη φορά με δολοφονικές επιθέσεις και λοστούς, χτυπώντας στο κεφάλι ένα νεαρό συνάνθρωπο μας. Στη συνέχεια οι αναρχικοί, επιτέθηκαν και σε άλλα στελέχη στις υπόλοιπες σχολές, καταστρέφοντας το υλικό της παράταξης και σπάζοντας τα τραπεζάκια της ΔΑΠ ΝΔΦΚ, τραμπουκίζοντας και βρίζοντας. Πρόκειται για μια ακόμη επίθεση που δεχόμαστε τον τελευταίο καιρο, καθώς προ ημερών, άγνωστοι έσπασαν τα γραφεία της παράταξης και την περασμένη εβδομάδα ακόμα ένας συμφοιτητής μας δέχθηκε επίθεση και γρονθοκοπήθηκε. Αναρωτιόμαστε αν αυτή είναι η Δημοκρατία ορισμένων. Αν με δολοφονικές επιθέσεις προάγουν τις συλλογικές διαδικασίες. Αν εν τέλει αυτό είναι το άσυλο που επιθυμούν. Γιατί για τους συγκεκριμένους, το άσυλο είναι η κάλυψη για τις παραμονές πράξεις τους. Οφείλουμε όλοι ανεξαιρέτως παρατάξεων και ιδεολογικών προελεύσεων να απομονώσουμε τα ακραία στοιχεία που απειλούν τη Δημοκρατία μας και τη σωματική ακεραιότητα ανθρώπων που έχουν μάθει να αγωνίζονται με τις ιδέες τους και όχι με λοστούς και σιδερογροθιές! Ευχόμαστε γρήγορη και καλή ανάρρωση στο συμφοιτητή μας που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και αναμένουμε από όλες τις παρατάξεις να πάρουν θέση απέναντι σε τέτοιου είδους ενέργειες. Ως ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ΠΑΤΡΑΣ, η μεγαλύτερη παράταξη στα περιφερειακά Πανεπιστήμια της χώρας, την απάντησή μας θα τη δώσουμε όπως μόνο εμείς ξέρουμε. Με τις ιδέες μας, τις προτάσεις μας και τους αγώνες μας για ένα καλύτερο πανεπιστήμιο, θα απαντήσουμε και φέτος στις φοιτητικές εκλογές, έχοντας στο πλευρό μας τη συντριπτική πλειοψηφία της νεολαίας.

Πηγή: Foititikanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου