ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαλύψεις για τον φόνο της Φαίης από τη Νέα Μάκρη. Η κατάθεση του πατέρα

αποκαλύψεις-για-τον-φόνο-της-φαίης-από-557879

Άσχημες μνήμες ξυπνούν στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών καθώς ξεκίνησε εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης για τη δολοφονία της Φαίη Μπλάχα την Άνοιξη του 2013 στη Νέα Μάκρη από τον σύντροφο της Βαγγέλη Στεφανάκη. Ο κατηγορούμενος πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Η υπόθεση συγκλόνισε το Πανελλήνιο καθώς όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια ο νεαρός διατηρούσε δεσμό και με την αδελφή της κοπέλας του Μαρία-Ελένη, η οποία σήμερα απουσίαζε από το δικαστήριο και έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε φυλάκιση 5 ετών, με αναστολή , καθώς κρίθηκε ένοχη για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία.

Σήμερα ο νεαρός κατηγορούμενος που δίνει μάχη για να έχει καλύτερη ποινική μεταχείρισή τόνισε στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την κοπέλα του.

“Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τις οικογένειες που έχω βυθίσει στο πένθος και στην στεναχώρια. Βέβαια, έγινε το κακό αλλά ποτέ δεν είχε περάσει από το μυαλό μου ότι θα γίνει κάτι τέτοιο . Αυτή είναι η αλήθεια” είπε απευθυνόμενος στο δικαστήριο.

Συγκλονιστική η κατάθεση του πατέρα

Από την πλευρά του ο πατέρας της Φαίη στην κατάθεση του έκανε λόγο για επαγγελματικό χτύπημα. “Ήταν ένα επαγγελματικό χτύπημα, μου είπαν οι γιατροί ” κατέθεσε στο δικαστήριο ο πατέρας της 23χρονης Φαίης Αντώνης Μπλάχας ο οποίος συμπλήρωσε “Με χαστούκια και κλωτσιές δεν πεθαίνει κανένας”.

Ο άνδρας επισήμανε στην κατάθεση του πως: “Εκείνη την περίοδο η γυναίκα μου αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Μαζί μας έμενε μόνο η Φαίη , η μεγάλη μου κόρη είχε παντρευτεί . Οι σχέσεις της με τον σύζυγο της δεν ήταν καλές, υπήρχε περίπτωση διαζυγίου. Ο γαμπρός μου είχε φύγει από το σπίτι και τα κορίτσια συγκατοίκησαν για λίγες ημέρες .

“Η Φαίη μου είχε πει ότι η μεγάλη κόρη μου θέλει να της πάρει το αγόρι”

Ήξερα από το Μάρτιο 2013 οτι είχε σχέση η Φαιη με τον κατηγορούμενο αλλά δεν γνώριζα από πότε. Τον πρώτο καιρό ήταν χαρούμενη, ευχαριστημένη. Λίγες ημέρες πριν από το συμβάν , όμως, ήταν μέσα στα νεύρα και ξαναγύρισε στο πατρικό . Την ρώτησα τι έγινε και εκεινη μου ειπε οτι η αδελφή της προσπαθεί να της πάρει το φίλο . Εκείνες τις ημέρες είχα δει πράγματι τον κατηγορούμενο ,τουλάχιστον δυο φορές, να επισκέπτεται το σπίτι της μεγάλης μου κόρη και πέρασε εκεί το βράδυ. Γίνονταν κάποιες συζητήσεις για το θέμα…

“Της είχα πει ότι πρέπει να χωρίσει”

Και ερχόταν στο σπίτι η Φαίη ήταν αναστατωμένη. Η Φαιη έλεγε ότι υπήρχαν προβλήματα που προσπαθούσαν να τα λύσουν . Εγώ ζήτησα από τη Μαρία – Ελένη να μην δέχεται τον Στεφανάκη στο σπίτι της. Εκείνη , όμως, δεν μου είπε κάτι συγκεκριμένο. Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα και η Φαιη έκλαιγε και μου είπε πως τα πράγματα δεν πάνε καλά, ότι η αδελφή της προσπαθούσε να της τον πάρει και πως εκείνος την είχε χτυπήσει δυο φορές, μετά από λογομαχία. Μια φορά, μάλιστα, όπως έμαθα αργότερα, την χτύπησε στο αυτί και πήγε στο Κέντρο Υγείας αλλά εγώ τότε δεν γνώριζα τι είχε γίνει . Τη συμβούλευα να χωρίσει γιατί της είπα ότι “αν είναι να σε αγαπάει με αυτόν τον τρόπο … ” Εγώ ήθελα να κάνουμε ένα ραντεβού όλοι μαζί αλλά δεν πρόλαβα.

“Το χτύπημα ήταν επαγγελματικό – Άργησαν να την πάνε στο νοσοκομείο και αυτό στοίχισε”

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε και στο πρωινό που ενημερώθηκε από την Μαρία- Ελένη ότι η Φαιη βρισκόταν τραυματισμένη στο νοσοκομείο αλλά και σε όσα του είπαν οι γιατροί για επαγγελματικό χτύπημα :

“Στις 6 Απριλίου η μεγάλη μου κόρη ήρθε σπίτι και έδειχνε ανήσυχη . Μου είπε πως βρήκαν τη Φαιη χτυπημένη και πεταμένη στο δρόμο και μάλλον πρόκειται για τροχαίο και την πήγαν στο νοσοκομείο. Εγώ έφυγα για το νοσοκομείο αλλά η μεγάλη κόρη μου δεν με συνόδευσε, έμεινε σπίτι. Η Φαίη ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση , διασωληνωμένη . Μου είπαν οι γιατροί ότι είναι πολύ σοβαρά . Γύρισα σπίτι και μαζί με την Μαρία -Ελένη πήγαμε στο Τμήμα της Νέας Μάκρης όπου κάναμε καταγγελία . Η Μαρία Ελένη είπε πως κάποιος κοινός φίλος τους τη βρήκε στο δρόμο και ειδοποίησε τον κατηγορούμενο… Ότι δηλαδή μου είχε πει και εμένα νωρίτερα. Δεν την πήγαν κατευθείαν στο νοσοκομείο , όπως έμαθα αργότερα , αλλά σε κάποιο φιλικό σπίτι όπου και αποφάσισαν όλοι μαζί τι θα κάνουν.

Δυο ημέρες αργότερα η Φαίη μπήκε στην εντατική. Αρχικά οι γιατροί ήταν αισιόδοξοι αλλά στη συνέχεια χειροτέρεψε . Καθοριστική ήταν η καθυστέρηση της μεταφοράς της στο νοσοκομείο . Είχε χτυπηθεί πολύ στο κεφάλι. Μου είπαν, οι γιατροί, ότι ήταν ένα χτύπημα επαγγελματικό, έπρεπε να ξέρεις για να το κάνεις. Μετά από περίπου 15 ημέρες έφυγε και αποφασίσαμε να κάνουμε δωρεά οργάνων.

“Ούτε η αδελφή της, ούτε ο Στεφανάκης έρχονταν στο νοσοκομείο να δουν την Φαίη”

Πρόεδρος: Η αδελφή της την επισκέπτονταν;

Μάρτυρας: όχι, ελάχιστες φορές.

Πρόεδρος: Δεν σας παραξένεψε αυτό;

Μάρτυρας: Τότε άρχισαν να βγαίνουν στη φορά διάφορα πράγματα , για τη σχέση με την Στεφανάκη … Έμαθα ότι την είχε χτυπήσει ο Στεφανάκης και δεν ήταν τροχαίο . Άλλωστε και ο ίδιος ο κατηγορούμενος , μου είπαν, ειχε παραδεχθεί ότι τη χτύπησε γιατί είχαν τσακωθεί . Έμαθα ότι η μεγάλη κόρη μου τον γνώριζε από το παρελθόν και τον διεκδικούσε από τη Φαίη. Για το λόγο αυτό πήγαινε στην καφετέρια που δούλευε η Φαίη και προσπαθούσε να τη διαβάλλει. Έλεγε ότι η Φαίη είχε και άλλους φίλους , παράλληλες σχέσεις.

Πρόεδρος: Είχατε δει στο νοσοκομείο τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Όχι, δεν τον είδα καθόλου…Η Μαρία – Ελένη μου είπε αργότερα ότι είπε ψέματα στην αστυνομία γιατί την εκβίαζε ο Στεφανάκης ότι θα κάνει κακό στην οικογένεια μας και στην ίδια.

Πρόεδρος : Γιατί την εκβίαζε ;

Μάρτυρας : Είχε κάποιο βίντεο στα χέρια του και φοβόταν μην το βγάλει στο διαδίκτυο.

Πρόεδρος : Ηταν σεξουαλικού περιεχόμενου;

Μάρτυρας: Ναι, αλλά στη συνέχεια αποδείχθηκε οτι δεν υπήρχε βίντεο .

Πρόεδρος: Ακριβώς το λόγο που τη χτύπησε τον μάθατε;

Μάρτυρας: Όχι, ποτέ δεν έμαθα τι προηγήθηκε . Δεν μπορώ να αιτιολογήσω το λόγο. Με χαστούκια και κλωτσιές δεν πεθαίνει κανένας.Όσοι μαθαίνουν πολεμικές τέχνες πρέπει να είναι εγκρατείς.

Όπως κατάθεσε μάλιστα ο μάρτυρας σήμερα δεν έχει καμία επαφή με την μεγάλη του κόρη :;”Δεν έχω πλέον καμία επαφή με τη μεγαλύτερη κόρη μου. Η γυναίκα μου πέθανε. Η Μαριαλένα ήρθε μόνο στη κηδεία όχι στο μνημόσυνο των 40 ημερών. Έχω χάσει τα ίχνη της δεν ξέρω που βρίσκεται”.Η δίκη συνεχίζεται στις 9 Μαρτίου 2017.

(newsit.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου