ΕΛΛΑΔΑ

Κυπελλούχος 2017 ο Παναθηναϊκός

κυπελλούχος-2017-ο-παναθηναϊκός-559674

Και το φετινό Κύπελλο, το έκτο συνεχόμενο… βάφτηκε πράσινο! Ο Παναθηναϊκός νίκησε στον μεγάλο τελικό τον Άρη μέσα στο Αλεξάνδρειο με 68-59 και κατέκτησε το 18ο τρόπαιο στην ιστορία του αλλά και έκτο διαδοχικό!

Οι «πράσινοι» άντεξαν στην αντεπίθεση του Άρη στην τελευταία περίοδο και κατέκτησαν τον πρώτο τίτλο της σεζόν, που για μία ακόμα χρονιά επισκιάστηκε από εξωαγωνιστικούς παράγοντες. Είναι χαρακτηριστικό πως το τζάμπολ έγινε ακριβώς μία ώρα μετά από την καθορισμένη, ενώ μέχρι λίγο πριν από την έναρξη ήταν στον αέρα.

Τελικά το παιχνίδι άρχισε, οι δύο ομάδες με εξαίρεση κάποια μικρά σημεία δεν κατάφεραν να βρουν ρυθμό αλλά ο Παναθηναϊκός, συνολικά καλύτερος έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου.

Οι δύο ομάδες μπήκαν… μουδιασμένες στο παιχνίδι μετά από την αναμονή της μιας ώρας με τον Παναθηναϊκό όμως να βρίσκει ρυθμό πιο γρήγορα και με ένα σερί 8-0 να ανοίγει το σκορ (14-6 και 18-10).

Η πρόθεση του Άρη ήταν να περάσει την μπάλα κοντά στο καλάθι και να χτυπήσει εκεί τον Παναθηναϊκό. Και αυτό το κατάφερε στο δεύτερο μέρος, καθώς δίπλα στον Καββαδά πέρασε ο Τσαϊρέλης που αποδείχθηκε παίκτης κλειδί καθώς με τους οκτώ πόντους που σημείωσε βοήθησε τον Άρη όχι μόνο να ροκανίσει τη διαφορά αλλά και να προσπεράσει με 25-24 (17’), με το ημίχρονο να βρίσκει μπροστά τον Παναθηναϊκό με έναν πόντο.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε πολύ πιο συγκεντρωμένος και στις δύο πλευρές του παρκέ. Κατάφερε να ελέγξει τα ριμπάουντ, τομέας που κυριαρχούσε ο Άρης, ενώ στο πρόσωπο του Τζέιμς βρήκε το μακρινό σουτ που χρειαζόταν ώστε να ανοίξει τη διαφορά (47-34 και 50-37 στο 30’). Συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό και εκμεταλλευόμενος την αστοχία των παικτών του Άρη ο Φώτσης έστειλε τη διαφορά στο +17 (54-37 στο 32’).

Ο Πρίφτης χαμήλωσε το σχήμα του με την παρουσία των Τσαϊρέλη, Γιάνκοβιτς στις θέσεις των ψηλών οι Κάμινγκς και Τζένκινς… ζεστάθηκαν και ο Άρης έτρεξε επιμέρους σκορ 14-4 μειώνοντας σε 58-54 στο 37’ δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Ένα τρίποντο όμως του Ρίβερς άλλαξε τις ισορροπίες με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει τις λύσεις στη συνέχεια απέναντι σε έναν Άρη που έμοιαζε να έχει ξεμείνει από λύσεις, φτάνοντας στην τελική επικράτηση και την κατάκτηση του τίτλου.

Δεκάλεπτα: 18-10, 29-27, 50-37, 68-59

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 9 (1), Φελντέιν 18 (1), Χαραλαμπόπουλος, Γκέιμπριελ 3 (1), Καλάθης 15 (1), Ρίβερς 5 (1), Τζέιμς 9 (3), Φώτσης 5 (1), Παππάς, Τζεντίλε 4, Μπουρούσης.

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Τζένκινς 12 (3), Κάμινγκς 20 (2), Γιάνκοβιτς 2, Καββαδάς 6, Ντραγκίσεβιτς 2, Τζάκσον 2, Ξανθόπουλος, Τσαϊρέλης 9 (2), Ζάρας, Μούρτος 2, Σίμτσακ 4, Γκόρντον.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου