ΕΛΛΑΔΑ

Δυο προσαγωγές και μια σύλληψη για τον ξυλοδαρμό του Καθηγητής του Πάντειου

δυο-προσαγωγές-και-μια-σύλληψη-για-τον-563970

Η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές και μια σύλληψη για την επίθεση και τον τραυματισμό μέσα στο Πάντειο του καθηγητή Διεθνών και Περιφερειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου, Άγγελου Συρίγου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μια ομάδα ατόμων κινήθηκε εναντίον του στον προαυλιακό χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου όταν τους έκανε παρατήρηση την ώρα που έκαναν γκράφιτι σε έναν τοίχο με αποτέλεσμα με τα σπρέι να τον τραυματίσουν στο κεφάλι ενώ κάποιοι εκ των δραστών πρόλαβαν μέχρι και να τον βάψουν με αυτά! Κατόπιν τον έριξαν κάτω και τον κλώτσησαν.

Ο κ. Συρίγος διακομίστηκε στο Ασκληπιείο Βούλας με τραύματα στο κεφάλι όπου τού έγιναν ράμματα.Tην επίθεση καταδίκασε η Σύγκλητος του Παντείου και κόμματα.

Σύγκλητος: Δεν θα ανεχθούμε στο μέλλον τέτοιου είδους γεγονότα

Ειδικότερα, σε έκτακτη συνεδρίασή της η Σύγκλητος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον καθηγητή ο οποίος τραυματίσθηκε απρόκλητα από άγνωστα στην Πανεπιστημιακή κοινότητα νεαρά άτομα, στον Πεζόδρομο της οδού Πάντου.

Η Σύγκλητος καταδικάζει αυτά τα φαινόμενα τα οποία δηλητηριάζουν την λειτουργία της Πανεπιστημιακής μας κοινότητας και δηλώνει ότι τέτοιου είδους γεγονότα, τα οποία δεν ανήκουν στον ακαδημαϊκό μας χώρο, δεν θα τα ανεχθεί και στο μέλλον.

ΣΥΡΙΖΑ: Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν θέση ούτε στα Πανεπιστήμια ούτε πουθενά αλλού

“Ενέργειες τέτοιου είδους δεν έχουν καμία θέση, ούτε στα πανεπιστήμια, ούτε πουθενά αλλού”, υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, με την οποία καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου.

ΝΔ: Ο κατ’ ευφημισμόν υπουργός Προστασίας του Πολίτη να αναλάβει τις ευθύνες του

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Καταδικάζουμε, με τον πιο έντονο τρόπο, την επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής κ. Άγγελος Συρίγος στο προαύλιο του Παντείου Πανεπιστημίου από περιθωριακά στοιχεία.

Πρόκειται για ένα ακόμη κρούσμα βίας, που κάνει τους πολίτες να μην αισθάνονται ασφαλείς.

Καλούμε την Αστυνομία να ενεργήσει άμεσα για τον εντοπισμό και τη δίωξη των δραστών.

Καλούμε, προπάντων, τον κατ’ ευφημισμό Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Τόσκα να αναλάβει τις ευθύνες του».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου