ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρά επεισόδια στη δίκη της Χρυσής Αυγής

σοβαρά-επεισόδια-στη-δίκη-της-χρυσής-α-565904

Απειλές και ύβρεις εντός της δικαστικής αίθουσας όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της αστυνομίας.

Απειλές και ύβρεις εντός της δικαστικής αίθουσας όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της αστυνομίας.

Η διαδικασία τελικά διεκόπη και θα συνεχιστεί τις 16 Φεβρουαρίου.

Το δικαστήριο αποσύρθηκε όταν εντός της αίθουσας η κατάσταση παρεκτράπηκε με το κοινό από την πλευρά της Χρυσής Αυγής να φωνάζει συνθήματα και να πετά αντικείμενα στην απέναντι πλευρά, η οποία ανταπαντούσε.

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης 14 Φεβρουαρίου είχαν συγκεντρωθεί στο Εφετείο δεκάδες αντιφασίστες και μέλη αντιεξουσιαστικών οργανώσεων, ενόψει της έναρξης εξέτασης μαρτύρων για την υπόθεση της επίθεσης χρυσαυγιτών στο στέκι «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα στις 30 Ιουνίου 2008.

Σύμφωνα με καταγγελίες τους η Αστυνομία δεν επέτρεψε την είσοδο εντός της δικαστικής αίθουσας σε πολλούς από αυτούς, ενώ, όπως λένε, υπήρχαν κενές θέσεις.

Και από την πλευρά της Χρυσής Αυγής ωστόσο είχαν προσέλθει στο δικαστήριο αρκετοί που θέλησαν να παρακολουθήσουν την δίκη στους οποίους επιτράπηκε η είσοδος από την Αστυνομία.

Η έκρηξη σημειώθηκε όταν ανέβηκε στο βήμα ο πρώτος μάρτυρας για την υπόθεση της επίθεσης στα Πετράλωνα και ζήτησε να επιτραπεί η είσοδος στο δικαστήριο συντρόφων του.

Η πλευρά των χρυσαυγιτών άρχισε να φωνάζει συνθήματα όπως «αίμα τιμή Χρυσή Αυγή» και «π..ς γιοι αναρχικοί» και να πετά αντικείμενα.

Η άλλη πλευρά ανταπέδωσε αμέσως τα συνθήματα και απειλήθηκε σύρραξη με τους αστυνομικούς στην μέση και την έδρα να αποχωρεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής φώναζαν «Πού είναι ο Παύλος σου τώρα;» απευθυνόμενοι στη Μάγδα Φύσσα, τη μητέρα του Παύλου δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι το 2013 από το Γιώργο Ρουπακιά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου