ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συνεχίζεται η δίκη για το σκάνδαλο «Κοριόπολις»

συνεχίζεται-η-δίκη-για-το-σκάνδαλο-κο-573168

Με τις καταθέσεις μαρτύρων του κατηγορητηρίου συνεχίζεται η δίκη για το σκάνδαλο «Κοριόπολις» που αφορά τα φερόμενα ως στημένα παιχνίδια της περιόδου 2009-2010.

Στο δικαστήριο κατέθεσε σήμερα ο δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαϊδης, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στους φακέλους της εταιρίας Sportradar που στην πορεία εντάχθηκαν στους φακέλους της Ουέφα, που υπεδείκνυαν ποιοι ποδοσφαιρικοί αγώνες είναι ύποπτοι προς χειραγώγηση.

«Είναι ένα σύστημα αξιόπιστο το οποίο αποτέλεσε την αφετηρία για την όλη δημοσιογραφική έρευνα, και στη συνέχεια τη δικαστική. Η ΕΠΟ δεν δημοσιοποιούσε τις εκθέσεις της UEFA για τα ύποπτα ματς. Δεν τις ερευνούσε ποτέ, με δική της ευθύνη. Τις κρατούσε στα συρτάρια. Αναγκάστηκε να ασχοληθεί όταν τους έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Τύπος.Αυτό γινόταν λόγω της σχέσης της ΕΠΟ με τους παράγοντες των ομάδων που αναφέρονταν σε αυτούς τους φακέλους και οι οποίοι δεν ήθελαν να γίνει γνωστό ότι κάποια παιχνίδια θεωρούνταν ύποπτα. Η εταιρία αυτή που είναι συμβεβλημένη με την Ουεφα, αξιολογεί τη ροή του στοιχηματισμού και τα υπέρογκα πονταρίσματα, ειδικά αν αυτά αφορούν αποτελέσματα που δεν είναι τα πιο αναμενόμενα», κατέθεσε ο δημοσιογράφος.

Μάλιστα τόνισε ότι οι φάκελοι είναι αξιοποιήσιμοι πλήρως από την Ουέφα, όπως στην περίπτωση της Αλβανικής Σκεντέρμπεου, που τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Κατέθεσε επίσης πως από τα αριθμημένα CD που υπάρχουν στη δικογραφία, 5 από αυτά έχουν χαθεί και δεν περιλαμβάνονται στη δικογραφία! «Αυτές οι συνομιλίες μπορεί να αναιρούν κάποιες άλλες»,σχολίασε ο κατηγορούμενος Αχιλλέας Μπέος.

Ο πρώην δήμαρχος Βόλου ζήτησε να κληθούν προς κατάθεση 40 ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου και άλλων ομάδων.

Οι επόμενες συνεδριάσεις θα διεξαχθούν στις 15 και 16 Μαρτίου, με την έδρα να καλεί προς κατάθεση τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο, τον πρώην ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ Κώστα Πηλαδάκη, τον πρόεδρο του Ατρόμητου Γιώργο Σπανο, και τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου