ΕΛΛΑΔΑ

Το βίντεο που «καίει» τους Χρυσαυγίτες που εισέβαλαν στο σχολείο

το-βίντεο-που-καίει-τους-χρυσαυγίτε-598719

Ενα βίντεο που καίει τη Χρυσή Αυγή και δείχνει τους τραμπουκισμούς στους οποίους επιδόθηκαν με επικεφαλής τον Γιάννη Λαγό, δόθηκε στη δημοσιότητα. Ομάδα Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή, εισέβαλε στο δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου, στο Πέραμα, προπηλάκισε και απείλησε τη διευθύντρια και εκπαιδευτικούς, γιατί δέχτηκαν να κάνουν μάθημα στο σχολείο προσφυγόπουλα.

Το επεισόδιο σημειώθηκε μπροστά στους μικρούς μαθητές, την ώρα που ξεκινούσε η συνεδρίαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Χρυσαυγίτες είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο για να διαμαρτυρηθούν, αφού υπήρχε η πληροφορία ότι θα φοιτήσουν προσφυγόπουλα από το Σχιστό στο σχολείο αυτό.

Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας το γεγονός:

«To υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τους προπηλακισμούς και τις απειλές που υπέστησαν η διευθύντρια και εκπαιδευτικοί στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, και μάλιστα παρουσία των μαθητών, από ομάδα Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον βουλευτή Γιάννη Λαγό. Το σχολείο, που έχει επιλεγεί για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, δέχθηκε την εισβολή, ενώ ξεκινούσε η συνεδρίαση του Συλλόγου Γονέων. Οι ομάδα των Χρυσαυγιτών εισέβαλε στο σχολείο, χωρίς την απαιτούμενη άδεια, επιχειρώντας να μεταβάλει τον εκπαιδευτικό χώρο σε αρένα πολιτικής αντιπαράθεσης και σύγκρουσης.

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής δήλωσε: Η σημερινή εμφάνιση των Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο Γιάννη Λαγό, δεν θα ματαιώσει τη λειτουργία του σχολείου για τα προσφυγόπουλα. Η υποχρέωση της Πολιτείας – που απορρέει τόσο από τον αξιακό, ηθικό κώδικα όσο και τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας – να παρέχει εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά των προσφύγων, θα τηρηθεί αταλάντευτα.

Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει την υποχρέωση να θωρακίσει τις εκπαιδευτικές διαδικασίες από παρεμβάσεις εξωσχολικών, όποιοι κι αν είναι αυτοί, όποιους σκοπούς κι αν επιδιώκουν. Για το λόγο αυτό δεν έχει δοθεί σε κανέναν εξωσχολικό άδεια εισόδου στα σχολεία. Τα φαινόμενα βίας και ρατσιστικών εκδηλώσεων δεν έχουν θέση στο σχολείο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου