ΕΛΛΑΔΑ

Να απασχολούνται τα παιδιά στα σχολεία μέχρι τις 8 το βράδυ, υπόσχεται η κυβέρνηση

να-απασχολούνται-τα-παιδιά-στα-σχολεί-603594

Τη δημιουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) μέσα στα σχολεία, στα οποία τα παιδιά θα μπορούν να μείνουν έως τις 8 το βράδυ, προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Κωνσταντίνου Κατσαφάδου, σχετικά με την υπογεννητικότητα.

Όπως είπε η υπουργός, “το παιδί, θα μείνει στο σχολείο μέχρι τις τέσσερις η ώρα και στις τέσσερις η ώρα θα μπορεί να πάει στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, στα οποία πέρσι δώσαμε 29 εκατομμύρια και τα οποία φέτος θα τα ανασχεδιάσουμε. Είμαστε σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ, ώστε να μεταφερθούν μέσα στα σχολεία τα ΚΔΑΠ. Γιατί αυτό που θέλουμε είναι να νιώθει ασφάλεια κάθε γονιός ότι άφησε το παιδί του στο σχολείο του το απόγευμα και έμεινε εκεί μέχρι τις 20.00 το βράδυ. Άρα, θα ανασχεδιάσουμε και όλον τον θεσμό των ΚΔΑΠ”.

Η υπουργός σε μια πρώτη προσέγγιση για το θέμα, επισήμανε ότι η συγκεκριμένη παροχή θα απευθύνεται “στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού”, η οποία δεν έχει εισοδήματα πάνω από σαράντα πέντε χιλιάδες ευρώ τον χρόνο”.

(protothema.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου