ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη στην Ελλάδα η Νο1 Κύπρια καταζητούμενη

συνελήφθη-στην-ελλάδα-η-νο1-κύπρια-κατα-606322

Συνελήφθη από τις ελληνικές Αρχές η Έφη Ηροδότου, η οποία καταζητείτο εδώ και εννέα χρόνια για τον θάνατο του 17χρονου Αιμίλιου Ιωάννου σε τροχαίο δυστύχημα.

Το γραφείο Τύπου της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι η σύλληψή της έγινε έπειτα από πληροφορίες που διαβίβασε στην Interpol Ελλάδας η Interpol Λευκωσίας.

Η 29χρονη Έφη Ηροδότου οδηγήθηκε στα γραφεία της Ασφάλειας Αττικής, όπου και θα μείνει υπό κράτηση μέχρι αύριο, οπότε θα τεθεί ενώπιον του εισαγγελέα για τα περαιτέρω. Μαζί της κρατούνται ο πατέρας της Ηρόδοτος Ηροδότου και η μητέρα της Ρίτσα Ηροδότου.

Η Ηροδότου θεωρείται η Νο1 καταζητούμενη από τις κυπριακές Αρχές. Η Europol εκτιμούσε ότι πιθανόν να κρυβόταν στην Ελλάδα ή το Ηνωμένο Βασίλειο και πιθανολογούνταν ότι μαζί της ήταν και οι γονείς της.

Στις 27 Δεκεμβρίου 2007, ο άτυχος 17χρονος Αιμίλιος Ιωάννου έχασε τη ζωή του, όταν η μοτοσικλέτα που οδηγούσε χτυπήθηκε σε μια διασταύρωση από αυτοκίνητο του οποίου η οδηγός μόλις είχε παραβιάσει το κόκκινο.

H 20χρονη τότε Έφη Ηροδότου μετά το θανατηφόρο τροχαίο εγκατέλειψε το σημείο. Ακολούθως καταδιώχθηκε από γυναίκα οδηγό αυτόπτη μάρτυρα και συνελήφθη. Είχε υποβληθεί σε έλεγχο αλκοόλης με ένδειξη 70mg αντί 22mg.

Η νεαρή είχε οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, ωστόσο με παραποιημένες μαρτυρίες αθωώθηκε. Ακολούθησε σκάνδαλο μεγατόνων, καθώς είχαν συλληφθεί για πλαστογραφία τρία πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και λειτουργός της νομικής υπηρεσίας. Στη συνέχεια με οδηγίες του γενικού εισαγγελέα, το 2009 η υπόθεση άνοιξε εκ νέου, αλλά η Έφη Ηροδότου είχε γίνει… καπνός. Έκτοτε καταζητείτο.

(zougla.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου