ΕΛΛΑΔΑ

«Μετρ» των μεταμφιέσεων η Πόλα Ρούπα [photos]

μετρ-των-μεταμφιέσεων-η-πόλα-ρούπα-photos-608705

Σε «μετρ» των μεταμφιέσεων φαίνεται ότι αναδείχτηκε τα τελευταία τρία χρόνια η Πόλα Ρούπα, που συνελήφθη τα ξημερώματα σε σπίτι στην Ηλιούπολη.

Τα τελευταία χρόνια, η επικηρυγμένη από το 2014 σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη κατάφερε να διατηρήσει χαμηλό προφίλ και να αποφύγει τη σύλληψη, αλλάζοντας συνεχώς ταυτότητες αλλά και «λουκ».

Κατά τη σύλληψή της σήμερα, η Πόλα Ρούπα είχε κόψει κοντά τα μαλλιά της και τα είχε βάψει καστανά.

Είναι εμφανώς πιο αδύνατη από τις παλαιότερες φωτογραφίες και δεν θυμίζει σε τίποτα τη γυναίκα που «εντοπίστηκε» από κάμερα ασφαλείας στις 22/07/2014.

Τότε, η Πόλα Ρούπα είχε κοντά, κατάξανθα μαλλιά ενώ εθεάθη να κυκλοφορεί φορώντας μεγάλα, σκούρα γυαλιά ηλίου.

Η Πόλα Ρούπα σήμερα δεν θυμίζει σε τίποτα τη γυναίκα που «εντοπίστηκε» από κάμερα ασφαλείας στις 22/07/2014.

Στις αρχές Μαρτίου 2016, η Ρούπα με επιστολή της είχε παραδεχθεί ότι βρισκόταν πίσω από το σχέδιο για την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο του Νίκου Μαζιώτη από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Κάποιους μήνες νωρίτερα, ο πιλότος του ελικοπτέρου, ο οποίος απέτρεψε και τα σχέδιά της, περιέγραψε ότι η γυναίκα είχε κοντά ξανθά μαλλιά αλλά εμφανίστηκε με μακριά καστανή περούκα.

Παραδέχθηκε επίσης ότι η ίδια ήταν εκείνη που είχε διαπράξει τη ληστεία υποκαταστήματος τράπεζας στο νοσοκομείο «Σωτηρία» προκειμένου να οργανώσει και να χρησιμοποιήσει μέρος των χρημάτων αυτών για την επιχείρηση απόδρασης με ελικόπτερο.

Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η… αλλαγή της Ρούπα, συγκρίνοντας τη σημερινή εικόνα της με αυτήν της αποφυλάκισής της το 2011.

Η Ρούπα κατά την αποφυλάκισή της

Η Ρούπα συνελήφθη μαζί με τον σύντροφό της Νίκο Μαζιώτη τον Απρίλιο του 2010. Στο σπίτι του ζευγαριού, στα Καλύβια Αττικής, η αντιτρομοκρατική εντόπισε σχέδια προκηρύξεων για μελλοντικά τρομοκρατικά χτυπήματα.

Παρότι προφυλακίστηκαν και οι δύο και ενώ βρίσκονταν μέσα στη φυλακή έγιναν γονείς τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς.

Τον Οκτώβριο του 2011, ο η Πόλα Ρούπα και ο σύντροφός της Νίκος Μαζιώτης αποφυλακίστηκαν, καθώς είχαν παρέλθει 18 μήνες από την προφυλάκισή τους.

Εκείνη την εποχή, η Ρούπα ήταν εμφανώς αδυνατισμένη σε σχέση με τις φωτογραφίες από τη σύλληψή της. Τα μαλλιά της είχαν μακρύνει αρκετά και η γυναίκα έμοιαζε αρκετά νεότερη.

Η Ρούπα οδηγείται στον εισαγγελέα το 2010

Οι Μαζιώτης και Ρούπα αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, παραμονής στο Λεκανοπέδιο Αττικής και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα τρεις φορές το μήνα.

Η Ρούπα κατά τη σύλληψή της το 2010

Τον Ιούνιο του 2012, το ζευγάρι εξαφανίστηκε.

(ethnos.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου