ΕΛΛΑΔΑ

Τι συνέβη τελικά στον 59χρονο επιχειρηματία Δημήτρη Γραικό της Χαλάστρας;

τι-συνέβη-τελικά-στον-59χρονο-επιχειρημ-635869

Σχεδόν ένας μήνας έχει συμπληρωθεί από την περίεργη εξαφάνιση του επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού. Ο αγνοούμενος, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στην περιοχή της Χαλάστρας Θεσσαλονίκης, δεν έχει δώσει σημεία ζωής και οι συγγενείς του φοβούνται για τα χειρότερα. Στη χθεσινοβραδινή εκπομπή «Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη προβλήθηκαν καρέ- καρέ οι έρευνες στο Δέλτα Αξιού και στην ευρύτερη περιοχή από αέρα και ξηρά, για τον εντοπισμό του Δημήτρη και του αυτοκινήτου του.

Σε ζωντανή σύνδεση με την εκπομπή μέσω Skype, η σύζυγος του αγνοούμενου, ανέφερε πως σχεδόν ένα μήνα μετά την εξαφάνιση του ερεύνησε και η ίδια συνοδεία αστυνομικού, το εξοχικό σπίτι της οικογένειας στη Χαλκιδική. Ούτε εκεί βρέθηκε κάποιο ίχνος του. Ενώ η αστυνομική του ταυτότητα δεν έχει ακόμη βρεθεί, το δίπλωμα και άλλα προσωπικά του έγγραφα βρέθηκαν στο δεύτερο αμάξι της οικογένειας και στο σπίτι τους. Η Δέσποινα Τσακαλίδου διευκρίνησε πως δεν έχει υπάρξει καμία κίνηση στους τραπεζικούς λογαριασμούς του αγνοούμενου. Εξέφρασε την απορία της ίδιας και της οικογένειας της για όλα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα σχετικά με την συναλλαγή που πραγματοποίησε ο σύζυγος της πριν ανοίξει η γη και τον καταπιεί. Όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί πόσα χρήματα του έδωσε ο έμπορος.

“Αν χάθηκε εδώ, δεν θα τον βρούμε…”
Η σύζυγος του αγνοούμενου επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού και συγγενείς του βρέθηκαν στο Δέλτα Αξιού και παρακολούθησαν από κοντά τις έρευνες. Φανερά εξαντλημένη και απογοητευμένη η Δέσποινα Τσακαλίδου είπε στο «Τούνελ»: «Μόνο που βλέπω την περιοχή τρομάζω, γιατί αν ο σύζυγος μου χάθηκε εδώ δεν πρόκειται να βρεθεί ποτέ. Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την εξαφάνιση του και οι ελπίδες μου μειώνονται. Ο νους μου πηγαίνει συνεχώς στο κακό. Περνάνε τα πάντα από το μυαλό μου, ακόμα και το ότι ο άνθρωπος που βγήκε από τα σφαγεία και οδηγούσε το αμάξι μας το μοιραίο απόγευμα, μπορεί να μην ήταν ο Δημήτρης…».

Στο μεταξύ, η μαρτυρία του φύλακα των σφαγείων, προκάλεσε την τηλεφωνική παρέμβαση του εμπόρου με τον οποίο ο αγνοούμενος είχε οικονομική συναλλαγή πριν χαθεί. Ο Δήμος Δήμου ισχυρίστηκε πως έφυγε από τα σφαγεία αφού κόρναρε στον φύλακα και τον χαιρέτησε. Ο Γραικός βρισκόταν ήδη στο δρόμο έξω από τις εγκαταστάσεις. Ο Δήμου έφυγε γρήγορα και ο αγνοούμενος τον ακολούθησε. Όπως είπε έστριψε αριστερά αλλά δεν πρόσεξε αν ο επιχειρηματίας ακολούθησε την ίδια πορεία με αυτόν, κάτι που επιβεβαίωσαν οι κάμερες ασφαλείας.

Η Αγγελική Νικολούλη μίλησε με τον φύλακα του σφαγείου της Χαλάστρας που είχε βάρδια την ώρα που ο αγνοούμενος έφυγε από το σημείο. Είπε στη δημοσιογράφο πως είδε τον Δημήτρη Γραικό να βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο του και να μιλάει μάλλον στο κινητό του τηλέφωνο, γύρω στις πέντε και μισή το απόγευμα. Ο φύλακας πεζός πλησίασε προς το μέρος του και ο αγνοούμενος όταν τον είδε, έφυγε με το αυτοκίνητο του. Υποστήριξε πως δεν θυμάται κάποιον άλλο να του κορνάρει φεύγοντας από τον χώρο των σφαγείων, ούτε άλλο οδηγό να φεύγει πριν από τον Γραικό.

Ο δικηγόρος του αγνοούμενου Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το «Τούνελ», είπε πως ο Δημήτρης Γραικός τον είχε επισκεφθεί στο γραφείο του μία μέρα πριν εξαφανιστεί, για να πάρει κάποια έγγραφα για το εξοχικό σπίτι που διατηρεί η οικογένεια στη Χαλκιδική. Γύρω στις δέκα το πρωί της ημέρας που εξαφανίστηκε, κάλεσε στο δικηγορικό γραφείο και ενημέρωσε πως παρέδωσε τα έγγραφα σε αρμόδιο οργανισμό όπως έπρεπε να κάνει. Είπε πως θα περνούσε από το γραφείο την επομένη.
Όπως διευκρίνισε ο δικηγόρος, ο επιχειρηματίας είχε ρυθμίσει οφειλές, είχε ξεφύγει από τον βραχνά των οικονομικών του προβλημάτων και προγραμμάτιζε να ανανεώσει τη μονάδα του.

Ποτέ δεν τον είχε δει να χρησιμοποιεί δεύτερο κινητό τηλέφωνο, ενώ στο γραφείο του υπήρχαν φωτοτυπίες της αστυνομικής ταυτότητας του πελάτη του και όχι η πρωτότυπη. Ανέφερε πως ο αγνοούμενος είχε παραδώσει την ταυτότητα του στη σύζυγο του για να κάνει κάποιες δουλειές για λογαριασμό του.

Σ’ αυτό το σημείο παρενέβη η σύζυγος του αγνοούμενου που βρισκόταν στο στούντιο της εκπομπής. Διευκρίνισε πως λίγες μέρες πριν την εξαφάνιση, στις 27 Οκτωβρίου, βρήκε πάνω στο τραπέζι του σπιτιού, ένα φάκελο με λογαριασμούς που έπρεπε να πληρωθούν. Εκείνο το πρωί η Δέσποινα Τσακαλίδου επισκέφθηκε και το ταχυδρομείο όπου διαπίστωσε ότι μέσα στο φάκελο ήταν και η ταυτότητα του συζύγου της. Επιστρέφοντας, άφησε το φάκελο πάνω στο τραπέζι και ενημέρωσε το σύζυγο της. Την επομένη όπως ισχυρίστηκε, ο Γραικός της είπε πως δεν είχε βρει την ταυτότητα στο φάκελο, αλλά δεν έδειξε να ανησυχεί ιδιαίτερα. Τις επόμενες μέρες που η ίδια τον παρότρυνε να δηλώσουν την απώλεια της αστυνομικής ταυτότητας, εκείνος αδιαφορούσε.

Σε ερώτηση της Αγγελικής Νικολούλη, αν κάποιος συνεργάτης του αγνοούμενου απέσπασε με πίεση την υπογραφή του για να έχει πρόσβαση στους λογαριασμούς του, η σύζυγος του απάντησε θετικά και πως για το γεγονός αυτό έχει ενημερώσει την αστυνομία.

Το μυστήριο με το θρίλερ της εξαφάνισης συνεχίζεται…

ΠΗΓΗ: anikolouli.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου