ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία πλήττει κάθε γωνιά της χώρας. Προβλήματα από Θράκη έως Κρήτη

κακοκαιρία-πλήττει-κάθε-γωνιά-της-χώρ-639656

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται ολόκληρη η Ελλάδα, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να… χτυπούν τη χώρα από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη.

Να σημειωθεί ότι σημαντικά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και κατά τόπους φθάνουν στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κλειστές είναι οι πορθμειακές γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα και Ρίο-Αντίρριο. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά ενώ κλειστή παραμένει η γραμμή Καβάλα-Πρίνου.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Λέσβο

Οι κάτοικοι της Καλλονής και της ευρύτερης περιοχής, αφού πέρασαν μία εφιαλτική νύχτα, με τα νερά της βροχής που έπεφταν καταρρακτωδώς να πλημμυρίζουν τα σπίτια τους και τις επιχειρήσεις τους, με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να καταγράφουν τις ζημιές που προκάλεσε η Θεομηνία.

Όπως αναφέρει το Lesvosnews, ακόμα και ο Στρατός κλήθηκε για να βοηθήσει την κατάσταση…

Καρδίτσα: Χιονοπτώσεις στο Νομό

Στο νομό Καρδίτσας, στη Λίμνη Πλαστήρα το χιόνι φτάνει στα 10-15 εκατοστά ενώ στους αυχένες Τυμπάνου και Αγίου Νικολάου στην Αργιθέα το ύψος του χιονιού φτάνει στα 40 εκατοστά. Το οδικό δίκτυο σε όλο το νομό Καρδίτσας, επαρχιακό και εθνικό, είναι ανοικτό και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Στα… λευκά τα Μετέωρα

Στα λευκά «ντύθηκαν» τα Μετέωρα, χαρίζοντας στους επισκέπτες μία όμορφη εικόνα. Η κυκλοφορία στους δρόμους ωστόσο διεξάγεται κανονικά.

Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στο Ηράκλειο

Οι καταρρακτώδεις βροχές που σημειώνονται στην πόλη του Ηρακλείου και σε διαφορές περιοχές του νομού προκάλεσαν προβλήματα με αρκετούς δρόμους μέσα στην πόλη να μετατρέπονται σε… ποτάμια.

Τα προβλήματα εστιάζονται στην περιοχή Γιόφυρο του Ηρακλείου, στη Φοινικιά, στους Μαλάδες, στον Άη Γιάννη Χωστό προς το Τσαλικάκι, στο Γάζι και στα Καλέσσα.

Αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στο Γιόφυρο και σε άλλα σημεία του Ηρακλείου με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να πραγματοποιείται μετ’ εμποδίων.

Επίσης σε γεφυράκι που βρίσκεται κάτω από την εθνική οδό είχαν εγκλωβισθεί οδηγοί με τα ΙΧ. Άμεση ήταν επέμβαση των ΕΜΑΚ που κατάφεραν να απομακρύνουν τα οχήματα από το σημείο όπου είχαν ακινητοποιηθεί και να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους οδηγούς να βγουν με ασφάλεια.

Ακόμη σε διάφορα σημεία έχουν προκληθεί κατολισθήσεις ενώ την ίδια ώρα σε πλήρη επιφυλακή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων βρίσκονται η Πυροσβεστική και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι δρόμοι σε χωριό της Κρήτης έγιναν ποτάμια… πάγου

Εντυπωσιακές εικόνες κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός στο χωριό Πεζά του δήμου Ηρακλείου το πρωί της Τρίτης. Οι δρόμοι του χωριού μετατράπηκαν σε ποτάμια στα όποια κυλούσαν μεγάλα κομμάτια… πάγου.

Το χαλάζι σχημάτισε ένα παχύ στρώμα πάγου που κάλυψε τα πάντα και σε συνδυασμό με τη δυνατή νεροποντή είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα ποτάμι πάγου που έρεε για αρκετή ώρα, όπως αναφέρει το neakriti.gr.

Ιωάννινα: Η λίμνη βγήκε στη… στεριά

Χιονίζει από τη νύχτα στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου, ισχυροί άνεμοι σαρώνουν το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, ενώ ο υδράργυρος υποχώρησε κάτω από το μηδέν.

Στα χωριά της Κόνιτσας, των Τζουμέρκων και στο Μέτσοβο, που βρίσκονται πάνω από χίλια μέτρα, το χιόνι φτάνει στους δέκα πόντους,ενώ η θερμοκρασία κυμαίνεται από -4 έως 0 βαθμούς. Η Πολιτική Προστασία σε συνεργασία με τους δήμους, έχει βγάλει στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο μηχανήματα που ρίχνουν αλάτι, για να μην παγώσουν οι δρόμοι.

Το πρώτο χιόνι έπεσε και στα χιονοδρομικά κέντρα του Ανήλιου και του Μετσόβου. Οι ισχυροί άνεμοι στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων έχουν δημιουργήσει μεγάλο κυματισμό στη λίμνη Παμβώτιδα και σταμάτησαν τα δρομολόγια που κάνουν τα καραβάκια για το Νησί.

Πυκνή χιονόπτωση στην πόλη της Κοζάνης

Πυκνό χιόνι έπεσε χθες το βράδυ της Τρίτης (29/11) στην πόλη της Κοζάνης. Σύμφωνα με το kozanilife.gr, το χιόνι ξεκίνησε να καλύπτει δρόμους και πεζοδρόμιο με την κίνηση έξω να είναι αρκετά περιορισμένη.

Χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις, καθώς και κλειστά σχολεία σε κάποιες περιοχές συνθέτουν το σκηνικό στον Έβρο

Χαμηλές θερμοκρασίες, από -2 έως 3 βαθμούς Κελσίου, ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι έντασης 8-9 μποφόρ στο Θρακικό Πέλαγος και χιονοπτώσεις στο νησί της Σαμοθράκης και στον ορεινό όγκο του δήμου Σουφλίου συνθέτουν το σημερινό καιρικό σκηνικό στο νομό Έβρου.

Ο πρώτος χιονιάς εμφανίστηκε χθες βράδυ στη Χώρα της Σαμοθράκης, συνοδευόμενος από ισχυρή ανεμοθύελλα. Παρά την έντονη χιονόπτωση που συνεχίστηκε έως τις πρώτες πρωινές ώρες τα μηχανήματα του δήμου διατήρησαν ανοιχτό το οδικό δίκτυο, τόσο από τον οικισμό της Καμαριώτισσας προς της Χώρα και τα Αλώνια, όσο και από τη Χώρα προς την Παλιάπολη, με αποτέλεσμα την εξασφάλιση της πρόσβασης προς το Κέντρο Υγείας και την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Ωστόσο, κλειστά παραμένουν για δεύτερη ημέρα σήμερα τα μειονοτικά δημοτικά σχολεία στον ορεινό όγκο του δήμου Σουφλίου, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός, «το οδικό δίκτυο της περιοχής παραμένει ανοιχτό αλλά λόγω παγετώνα δεν μπορούσαν να μετακινηθούν οι δάσκαλοι προς τα σχολεία». Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Πουλιλιό, οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου που διαμένουν στον ορεινό όγκο δεν μπόρεσαν να προσέλθουν στα μαθήματά τους καθώς δεν εκτελούνται από χθες τα δρομολόγια των λεωφορείων που έχουν αναλάβει τη μεταφορά τους στο γυμνάσιο και λύκειο Σουφλίου, τα οποία λειτουργούν κανονικά.

Στην Αλεξανδρούπολη η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 3 βαθμούς Κελσίου ενώ οι ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι, έντασης 8-9 μποφόρ, που πνέουν από χθες στο Θρακικό Πέλαγος, εφόσον διατηρήσουν την ίδια ένταση, δεν θα επιτρέψουν, σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, για δεύτερη διαδοχική ημέρα τον απόπλου του πλοίου που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

(iefimerida.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου