ΕΛΛΑΔΑ

Σε πλήρη λειτουργία ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα στα μέσα Δεκεμβρίου

σε-πλήρη-λειτουργία-ο-αυτοκινητόδρομ-649805

Σε πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία τίθεται ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και ο κλάδος Λεύκτρο-Σπάρτη στα μέσα Δεκεμβρίου, όπως έγινε γνωστό κατά την επίσκεψη του υπουργού υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη στην Καλαμάτα, όπου μαζί με τον υπουργό επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση επισκέφθηκαν έργα που υλοποιεί η κυβέρνηση στην πόλη της Καλαμάτας και την ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Σπίρτζης θέτοντας ως βασικές προτεραιότητες την έγκαιρη ολοκλήρωση του μεγάλου οδικού άξονα, αλλά και τη θωράκιση της πόλης της Καλαμάτας από τις καταστροφικές πλημμύρες δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τελείωσε η λογική του “καλοχαιρέτα” και του παλαιοκομματισμού. Τα έργα προγραμματίζονται και υλοποιούνται». Επιπλέον, αφού επισκέφθηκε το πρώτο τμήμα των αντιπλημμυρικών έργων από τη Θουρία ως το νοσοκομείο, διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι «δεν θα ξαναζήσουν οι φτωχογειτονιές της Καλαμάτας αυτό που έζησαν φέτος», καθώς εξήγγειλε τη χρηματοδότηση και νέων αντιπλημμυρικών έργων στην Καλαμάτα και τη Μεσσήνη.

Για τον αυτοκινητόδρομο Μορέα ενόψει της οριστικής παράδοσης του στους πολίτες της Πελοποννήσου στα μέσα Δεκεμβρίου ο κ. Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έγιναν σκληρές διαπραγματεύσεις για την αναθεώρηση της σύμβασης και η ολοκλήρωσή του αποτελεί μια δικαίωση για όλους μας», αναφέροντας ότι «δυστυχώς οι προηγούμενες Κυβερνήσεις φρόντισαν όλες οι παραχωρήσεις να έχουν συμβάσεις που δεν ήταν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, υπέρ του πολίτη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου