ΕΛΛΑΔΑ

Αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες

αντισυνταγματικός-ο-νόμος-για-τις-τηλ-674773

Αντισυνταγμάτικος με ψήφους 14-11 κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες. Από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση και ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς έφερε στη Βουλή τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν σίγουρο ότι η διαδικασία θα εξελισσόταν σε θρίλερ. Η «μητέρα των μαχών» όπως χαρακτηρίστηκε, άρχισε τον Αύγουστο, μετά από μία χρονοβόρα και επίπονη πολιτικά διαδικασία που κράτησε περίπου δέκα μήνες. Το σκληρό μπρα ντε φερ με έπαθλο μία από τις τέσσερις πολυπόθητες άδειες ξεκίνησε από την πρώτη φάση της διαδικασίας, όπου συνολικά κατατέθηκαν 11 φάκελοι στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Οι 8 τελικοί υποψήφιοι καναλάρχες πέρασαν το κατώφλι της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, προκειμένου να ξεκινήσει η δημοπράτηση των αδειών, σε μία διαδικασία που πολλοί ανέφεραν ότι θύμιζε κάτι από το παλιό reality show, το Big Brother. Στο πενταόροφο κτίριο της οδού Φραγκούδη φιλοξενήθηκαν για 68 ώρες οι πολυμελείς αντιπροσωπείες των οκτώ υποψηφίων καναλαρχών, με τα προβλήματα της «συγκατοίκησης» να κάνουν την εμφάνισή τους λίγες μόνον ώρες από τη στιγμή που κλείδωσαν οι πόρτες. Μετά από ένα θρίλερ τριών ημερών, η διαδικασία δημοπράτησης των τεσσάρων αδειών πανελλαδικής εμβέλειας ολοκληρώθηκε.

Άρχισαν από τότε οι προσφυγές και οι σφοδρές αντιδράσεις των καναλιών που έμειναν εκτός διαδικασίας και φτάσαμε στις συνεδριάσεις του ΣτΕ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου