ΕΛΛΑΔΑ

Χασίς σε συσκευασίες… κρασιού & 29 κιλά κοκαϊνης αξίας 5 εκατ. ευρώ!

χασίς-σε-συσκευασίες-κρασιού-29-κιλά-677850
Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε δύο νέες σημαντικές επιτυχίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στον τομέα της καταπολέμησης της εμπορίας ναρκωτικών ουσιών. Πρόκειται για την εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, οι οποίες δραστηριοποιούνταν στην εμπορία μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης.
Χασίς ασκούς για κρασί!!!
Η πρώτη σπείρα δραστηριοποιούνταν στην αποθήκευση, τυποποίηση και μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών από την Ελλάδα στο εξωτερικό.
Για να πετύχει το σκοπό της, χρησιμοποιούσε ως συσκευαστήριο, αποθήκη σε περιοχή της Αττικής, η οποία αποτελούσε διαμετακομιστικό κόμβο στη διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης από τη χώρα μας σε όλη την Ευρώπη.
Κατά την διάρκεια των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας τόνος και 669 κιλά κάνναβης και συνελήφθησαν επτά ημεδαποί, μεταξύ των οποίων και 46χρονος, που κατείχε κεντρικό ρόλο.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, ενώ προέκυψε πως τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μετά τη συσκευασία και επανατυποποίηση της ακατέργαστης κάνναβης, την μετέφεραν με τη χρήση φορτηγών αυτοκινήτων διεθνών μεταφορών, στην Ολλανδία, τη Γερμανία και το Βέλγιο.
Από τις έρευνες που έγιναν στην αποθήκη, καθώς και στις οικίες και τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
– Ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους ενός τόνου, 669 κιλών και 209 γραμμαρίων,
– Χρηματικό ποσό των 20.095 ευρώ,
– 12 συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
– 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
– Πλήθος νάιλον συσκευασιών κενού περιεχομένου,
– Συσκευή θερμοκόλλησης,
– Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
– Δίκυκλη μοτοσικλέτα,
– Δ.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο,
– 2 σακίδια ταξιδίου άνευ περιεχομένου καθώς και μεταλλικό χρηματοκιβώτιο και διάφορα κλειδιά από αποθήκες
Περίπτωση δεύτερη: Κοκαϊνη και συλλήψεις
Η δεύτερη εγκληματική οργάνωση, ενέχεται στην εισαγωγή σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης από χώρες της Δυτικής Ευρώπης στην Ελλάδα, με φορτηγά διεθνών μεταφορών, με σκοπό την αποθήκευση, νόθευση και επανατυποποίησή της, ώστε να την διοχετεύσει κυρίως στην εγχώρια αγορά ναρκωτικών.
Στη περίπτωση αυτή, η αστυνομία κατέσχεσε 29 κιλά κοκαΐνης, υψηλής καθαρότητας από την Ολλανδία, η αξία της οποίας με το «σπάσιμο» των προσμίξεων, σύμφωνα με αστυνομικές εκτιμήσεις, μπορεί να ξεπερνούσε τα 5.000.000 ευρώ.
Η κοκαΐνη εντοπίστηκε, με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε φορτηγό στο Λιμάνι της Πάτρας, ενώ συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας τέσσερα άτομα, με έναν ακόμη συνεργό τους να καταζητείται.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για τις -κατά περίπτωση- παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και τους αλλοδαπούς.
Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 28 κιλά και 875 γραμμάρια κοκαΐνης, 1.545 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ένα φορτηγό όχημα διεθνών μεταφορών, Ι.Χ. αυτοκίνητο, πιστόλι και κατάλληλος εξοπλισμός για επανατυποποίηση ναρκωτικών.
Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
– 28 κιλά και 875 γραμμάρια κοκαΐνης ,
– Ακατέργαστη κάνναβη (1.545) γραμμαρίων,
– 20 σπόροι κάνναβης,
– Νάιλον συσκευασία που περιείχε κοκαΐνη μικτού βάρους πέντε (5) γραμμαρίων,
– Πιστόλι με γεμιστήρα,
– 15 φυσίγγια,
– Φορτηγό αυτοκίνητο διεθνών μεταφορών, με επισυρόμενο θάλαμο
– Ι.Χ. αυτοκίνητο
– Χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ,
– 11 συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
– Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
– Υδραυλική πρέσα συμπίεσης, δυναμικότητας έως δύο (2) τόνους, με τα εξαρτήματά της,
– 2 μεταλλικές πλάκες,
– Συσκευή θερμοκόλλησης και ζελατίνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.
newsit.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου