ΕΛΛΑΔΑ

Βρήκαν τα συντρίμμια του Τσέσνα. Νεκροί οι δύο πιλότοι

βρήκαν-τα-συντρίμμια-του-τσέσνα-νεκρο-684982

Με την επιβεβαίωση του χειρότερου σεναρίου έληξε το θρίλερ της εξαφάνισης του μικρού αεροσκάφους τύπου Τσέσνα το οποίο αγνοούνταν από το απόγευμα της Κυριακής όταν εξαφανίστηκε ενώ πετούσε πάνω από την περιοχή των Καλαβρύτων.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας τα συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν όπως και οι σοροί των δύο επιβαινόντων.

Έπειτα από πολύωρες αναζητήσεις τα συντίμμια του Τσέσνα βρέθηκαν στην περιοχή μεταξύ Σούβαρου – Ποταμιάς ενώ υπάρχουν ενδείξεις πυρκαγιάς.

Όπως έγινε γνωστό από την Πολεμική Αεροπορία, «τη Δευτέρα 17/10 και περί ώρα 11.58 εντοπίστηκαν από ελικόπτερο ΑΒ-205 της ΠΑ συντρίμμια 3 χιλιόμετρα βόρεια από το parking του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων. Στις 12.13 ο μηχανικός του ελικοπτέρου που κατέβηκε στο σημείο βρήκε τους πιλότους νεκρούς.

Η πτήση του αεροσκάφους λίγο πριν εξαφανιστεί

Τις κινήσεις του Τσέσνα απαθανάτισε τυχαία την Κυριακή ένας πολίτης, ο Ηλίας Παναγόπουλος από το Διακοπτό. Στις φωτογραφίες του kalavrytanews.com εμφανίζεται το αεροσκάφος, το οποίο ανήκει στην Αερολέσχη Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Άρτα, να περνά πάνω από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.

Ο πιλότος Σωτήρης Αντωνόπουλος είναι ο αδικοχαμένος κυβερνήτης του Τσέσνα που κατέπεσε στα Καλάβρυτα. Ο εκπαιδευόμενος συγκυβερνήτης ήταν ηλικίας 50 ετών.
Έμπειρος πιλότος με πολλές ώρες πτήσης σε ελικόπτερα Super Puma και πολλές ώρες ως εκπαιδευτής αλλά και ως πιλότος σε ελαφρού τύπου αεροσκάφη όπως το Cessna-172.

Φίλοι και γνωστοί του θρηνούν για την πρόωρη απώλεια, και εκδηλώνουν συναισθήματα λύπης και πένθους στο τελευταίο chek-in Που έκανε χθες λίγο πριν τη μοιραία πτήση, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου