ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία Αίγινας: Το DNA δείχνει τον οδηγό του ταχύπλοου

τραγωδία-αίγινας-το-dna-δείχνει-τον-οδηγ-688865

Νέα στοιχεία έρχονται στι φως της δημοσιότητας για την πραγματική ταυτότητα όσων βρίσκονταν πάνω στο μοιραίο ταχύπλοο Duende που σκόρπισε το θάνατο στην Αίγινα τον περασμένο Αύγουστο.

Έγγραφο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., που συντάχθηκε στις 10 Οκτωβρίου και το οποίο επικαλείται το «Βήμα» και η «Freddo», αναφέρει ότι δείγμα DNA του 77χρονου Θρασύβουλου Λυκουρέζου βρέθηκε τελικώς στο πηδάλιο αλλά και στα χειριστήρια της μηχανής του 8μετρου ταχυπλόου που εμβόλισε το 9μετρο πλοιάριο, με αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων ατόμων και τον τραυματισμό πολλών άλλων.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες είχε προκληθεί σύγχυση από δημοσιεύματα που επικαλούνταν παλαιότερο έγγραφο, το οποίο έκανε λόγο για εντοπισμό DNA διαφόρων ατόμων.

Το μοιραίο Duende στο λιμάνι της Αίγινας μετά το δυστύχημα.

Το παλαιότερο πόρισμα είχε συνταχθεί στις 31 Αυγούστου 2016 από την Υποδιεύθυνση Βιολογικών και Βιοχημικών Εξετάσεων και Αναλύσεων όπου προσδιορίζονταν πολλοί γενετικοί τύποι STR αγνώστων ανδρών ή και μείγματα DNA στο πηδάλιο και στα χειριστήρια των μηχανών.

Ωστόσο κατά την εξέταση αυτή δεν είχε γίνει ακόμη η διασταύρωση των στοιχείων και επομένως στο νεότερο έγγραφο αναφέρεται χαρακτηριστικά: «το δείγμα σάρωσης σε βαμβακοφόρο στειλεό, ο οποίος επισημάνθηκε με την ένδειξη 9 στα κομβία των χειριστηρίων των μηχανών, ταυτίζεται πέρα από κάθε αμφιβολία με τον γενετικό τύπο του 77χρονου Θρασύβουλου Λυκουρέζου».

Στο τιμόνι εντοπίστηκαν πάντως και άλλα δείγματα DNA, διαφορετικών ατόμων, τα οποία «δεν είναι επαρκή για να υπάρξουν περαιτέρω συγκρίσεις».

Τμήμα της 9μετρης λάντζας που μετέφερε 25 επιβάτες και βυθίστηκε μετά τη σύγκρουση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου