ΕΛΛΑΔΑ

Σφοδρή κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ και εκτός Βουλής

σφοδρή-κόντρα-κυβέρνησης-νδ-και-εκτός-690875

Έντονοι είναι οι διαξιφισμοί μεταξύ κυβερνητικών πηγών και κύκλων της Νέας Δημοκρατίας και εκτός Βουλής, με τους μεν να παραθέτουν σειρά 16 ερωτημάτων για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους δε να απαντούν ότι από πλευράς του πρωθυπουργού δεν ειπώθηκε «τίποτε καινούργιο».

Λίγη ώρα μετά από την πρωτολογία των κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη, κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «κρύβεται» και πως παρότι ακούστηκαν «ονόματα και διευθύνσεις» για πρώτη φορά ο αρχηγός της ΝΔ δεν απάντησε σε καμία ερώτηση του πρωθυπουργού.

«Προσπέρασε τα ερωτήματα που του τέθηκαν για τη Siemens, τα θαλασσοδάνεια του κόμματός του, το ΚΕΕΛΠΝΟ και τα δάνεια του Κήρυκα Χανίων, τις λίστες φοροφυγάδων που κρύφτηκαν σε συρτάρια ως “θεωρίες συνομωσίας”».

Με τη σειρά τους, κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας απάντησαν ότι από πλευράς του Αλέξη Τσίπρα δεν ειπώθηκε «τίποτε καινούργιο» ενώ παράλληλα ισχυρίζονται ότι από πλευράς του πρωθυπουργού «δεν κατατέθηκε καμία πρόταση».

Αντίθετα, όπως τονίζουν, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε δέσμη 12 προτάσεων.

Οι ίδιες πηγές εξηγούν ότι από την κυβέρνηση «δεν ειπώθηκε καμία λέξη για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί μια σοβαρή παθογένεια του συστήματος». «Περιμένουμε να δούμε τι θα απαντήσει στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός για τη λίστα Τσίπρα που παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης» έλεγαν συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, προσθέτοντας πως το Μέγαρο Μαξίμου στην υπόθεση των καναλιών «απογυμνώθηκε πλήρως, καθώς παρουσιάστηκε βήμα-βήμα η διαδικασία φιάσκο, με τις αποχωρήσεις Καλογρίτσα κλπ».

Μάλιστα, εκτιμούν ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επικράτησε στη συζήτηση για τη διαφθορά, γεγονός που, όπως αναφέρουν, «θα επιβεβαιωθεί και από τις δευτερολογίες».

Κυβερνητικοί κύκλοι: 16 ερωτήματα που αποφεύγει να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης

Σειρά 16 ερωτημάτων αναφορικά με την διαπλοκή και τη διαφθορά τα οποία «αποφεύγει να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης» υπέβαλλαν λίγη ώρα αργότερα κυβερνητικοί κύκλοι, που παράλληλα τονίζουν ότι «αναμένουν τη δευτερολογία» του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα 16 ερωτήματα

1. Για το 27χρονο καθεστώς ανύπαρκτης αδειοδότησης των καναλιών.
2. Για το γεγονός ότι η ΝΔ υπονόμευσε την συγκρότηση του ΕΣΡ.
3. Για τον διαγωνισμό που παραχώρησε στην «DIGEA» το ψηφιακό φάσμα, έναντι 18 εκ. ευρώ.
4. Για την ανοιχτή παραδοχή των καναλαρχών ότι έπαιρναν δάνεια χωρίς εγγυήσεις και προϋποθέσεις.
5. Για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια 13 εκ. που έχουν πάρει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από την τράπεζα Αττικής.
6. Για τον ρόλο του κ. Μάναλη (ανθρώπου του κ. Σαμαρά), του κ. Μουσά (εμπλεκόμενου σε υποθέσεις εκβιασμού) και της κας Ζευγώλη (διευθύντριας του γραφείου του κ. Σταϊκούρα) στην Τράπεζα Αττικής.
7. Για τα θαλασσοδάνεια 210 εκ. που χρωστάει η Νέα Δημοκρατία και για το αν σκοπεύει να τα αποπληρώσει.
8. Για την τροπολογία του 2012, που καθιστούσε ακατάσχετη την κρατική επιχορήγηση 30 εκ. σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
9. Για το μη εξυπηρετούμενο δάνειο του «Κήρυκα Χανίων», στο όνομα του κ. Μητσοτάκη.
10. Για την τροπολογία του 2013 που απαλλάσσει από κάθε ευθύνη για το αδίκημα της απιστίας τους προέδρους, τα μέλη διοικητικών συμβουλίων και τα στελέχη των τραπεζών για τα δάνεια σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
11. Για τα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ.
12. Για το αν η ΝΔ επιμένει να υπερασπίζεται τον κ. Βγενόπουλο, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για παράνομο δανεισμό 200 εκατομμυρίων ευρώ.
13. Για την συστηματική προσπάθεια να συγκαλυφθούν οι λίστες φοροδιαφυγής.
14. Για τον κ. Σκλαβούνη, υπεύθυνο για το σχέδιο της ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας και εμπλεκόμενο στο δίκτυο υποβοήθησης της φοροδιαφυγής, ως επικεφαλής της τράπεζας UBS στην Ελλάδα.
15. Για την οικονομική βοήθεια που παρείχαν στον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Χριστοφοράκος και η SIEMENS.
16. Για το αν υπάρχει, ή όχι, σκάνδαλο SIEMNS στην Ελλάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου