ΕΛΛΑΔΑ

Της …διαπλοκής σήμερα στη Βουλή με μετωπική των αρχηγών

της-διαπλοκής-σήμερα-στη-βουλή-με-μετ-691283

Σύγκρουση κορυφής, με έντονο προεκλογικό άρωμα, αναμένεται να καταγραφεί κατά τη σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Σε αυτή την πολυσυζητημένη συζήτηση στη Βουλή αναμένεται να συγκρουστούν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, σε μια συνεδρίαση που θα κινηθεί -με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν- σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

Η κυβέρνηση φρόντισε από το Σάββατο μέσω του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά να προϊδεάσει για τη σημερινή συζήτηση, στέλνοντας μήνυμα στη ΝΔ ότι “θα τα πούμε στη Βουλή” ενώ και ο πρωθυπουργός στα πηγαδάκια στο Μαξίμου το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, είπε αναφερόμενος στη σημερινή συζήτηση: «Θα πάμε με όλα τα όπλα στη φαρέτρα μας. Τίποτα δεν θα μείνει κρυφό».

Ανάλογη στάση θα κρατήσει και ο πρόεδρος της ΝΔ με την Πειραιώς να απαντά επί της ουσίας στις προειδοποιητικές βολές του Μαξίμου με το «Ο Τσίπρας θα έρθει στη Βουλή ως κατηγορούμενος και όχι ως κατήγορος».

«Πυρηνικά» από Κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση

Από τα όσα πληροφορείται το theTOC.gr και από τις δυο πλευρές θα πέσουν πολλά…”πυρηνικά” και όλο το Σαββατοκύριακο συνεχείς ήταν οι συσκέψεις στα επιτελεία του Αλ. Τσίπρα και του Κυρ. Μητσοτάκη.

Στόχος και των δυο πολιτικών αρχηγών είναι να βγουν, όπως είναι αναμενόμενο, νικητές από τη συγκεκριμένη κοινοβουλευτική διαδικασία και μένει να φανεί ποιος θα πείσει την κοινή γνώμη αλλά και ποιος θα καταγράψει τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Εξάλλου, και οι δυο επενδύουν ο καθένας από την πλευρά του στην ανάδειξη διαφόρων υποθέσεων διαφθοράς και διαπλοκής, με την κυβέρνηση να μιλά για τις σκιές του γαλάζιου κυβερνητικού παρελθόντος και τη ΝΔ να τονίζει πως το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς κατέπεσε και πλέον υπάρχουν και για το ΣΥΡΙΖΑ “μαύρες τρύπες”.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός που έχει στο γραφείο του σειρά φακέλων με διάφορα στοιχεία, θα αναδείξει μεταξύ άλλων υποθέσεις που σχετίζονται με τις περίφημες λίστες Μπόργιανς και Λαγκάρντ.

Θα αναφερθεί στα οικονομικά της ΝΔ, στην ιστορία του Σταύρου Παπασταύρου, στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, στην υπόθεση με τον Μάριο Σαλμά, στην ιστορία με τις τηλεοπτικές άδειες, κ.α. ενώ στελέχη της κυβέρνησης σημειώνουν ότι στο στόχαστρό του θα βρεθεί και το ΠΑΣΟΚ (της οκταετίας Σημίτη).

Μητσοτάκης: Ορισμός της διαπλοκής ο διαγωνισμός για τηλεοπτικές άδειες

Από την πλευρά του ο Κυρ. Μητσοτάκης πρόκειται να αναφερθεί στην υπόθεση του εργολάβου Καλογρίτσα, συνδυάζοντας το θέμα των τηλεοπτικών αδειών με τα δημόσια έργα και την Τράπεζα Αττικής. Επίσης θα αναδείξει το θέμα με τα κονδύλια για το μεταναστευτικό και προσφυγικό (ειδικά για τη σίτιση) και τις διάφορες ΜΚΟ με βάση και τις καταγγελίες του παραιτηθέντος Οδυσσέα Βουδούρη, την υπόθεση με τα χρήματα για την ψυχική υγεία, κ.α. Βάρος θα δοθεί στην ανάδειξη του θέματος της εφημερίδας «Αυγή» και της off shore στην Κύπρο και ποιος είναι πίσω από αυτήν.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να πει ότι «Διαπλοκή είναι όταν έχεις εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε διοικητικές πράξεις ή αποφάσεις οι οποίες δημιουργούν όφελος σε μεσάζοντες οι οποίοι το ανταποδίδουν στους πολιτικούς μέσω εύνοιας στα ΜΜΕ».

Άλλωστε η Νέα Δημοκρατία έχει δώσει δείγμα γραφής σημειώνοντας πως «η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων γνωρίζει ότι ο Νίκος Παππάς συμβολίζει τη διαπλοκή της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου… Ο διαγωνισμός – φάρσα έχει ακυρωθεί στη συνείδηση των πολιτών και ο ίδιος είναι έκθετος».

(thetoc.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου