ΕΛΛΑΔΑ

Κουδούνι σήμερα για 1500 προσφυγόπουλα σε 20 σχολεία

κουδούνι-σήμερα-για-1500-προσφυγόπουλα-σ-691675

Κουδούνι σήμερα, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, για τα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στη χώρα μας και τα οποία θα φοιτήσουν για πρώτη φορά στα ελληνικά σχολεία.

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς για τα παιδιά αυτά θα γίνει εν μέσω αντιδράσεων ευτυχώς μικρής μερίδας των τοπικών κοινωνιών όπως πρόσφατα σε Λέσβο και Ωραιόκαστρο.

Η αρχή θα γίνει με 1.500 προσφυγόπουλα τα οποία θα παρακολουθήσουν μαθήματα από τις 2 μ.μ. έως τις 6 μ.μ. σε 20 σχολεία της χώρας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ήπειρο, ενώ εντός του μηνός θα προστεθούν σταδιακά και άλλες περιοχές της χώρας όπου υπάρχουν δομές φιλοξενίας προσφύγων.

Φίλης: Μειοψηφικές καταστάσεις οι αντιδράσεις

Ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, μιλώντας χθες στην ΕΡΤ, είπε ότι «η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να αγκαλιάσει τα παιδιά των προσφύγων».

Αναφερόμενος στα περιστατικά όπου γονείς αντιδρούν όπως αυτό της Μυτιλήνης είπε ότι: «Πρόκειται για εξαιρετικά μειοψηφικές καταστάσεις που δεν ανταποκρίνονται στο γενικότερο αίσθημα αγάπης και αλληλεγγύης τα ελληνικού λαού προς τους πρόσφυγες. Η Μυτιλήνη εδώ και ένα χρόνο δείχνει μια μεγάλη αλληλεγγύη και γι’ αυτό πιστεύω ότι αυτή η κίνηση που έγινε -και η οποία δεν εκπροσωπεί και το σύλλογο- πρέπει να είναι μια εξαιρετικά μειοψηφική κίνηση ορισμένων ανθρώπων».

Αναφερόμενος στο έλλειμμα ενημέρωσης των γονιών σημείωσε ότι υποχρέωση των σχολίων και των δασκάλων είναι να ενημερώνουν τους μαθητές και όχι τους γονείς και ότι αυτό είναι αρμοδιότητα των τοπικών αρχών.

Περιγράφοντας τη συνέχεια ο κ. Φίλης σημείωσε πως όταν τα παιδιά αυτά εξοικειωθούν με την ελληνική γλώσσα και την ελληνική πραγματικότητα, θα ενταχθούν στην τάξη μαζί με τα ελληνόπουλα. Για τη διδασκαλία προσλαμβάνονται αναπληρωτές καθηγητές και δάσκαλοι, οι οποίοι αναλαμβάνουν αυτή την εβδομάδα έργο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου