ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ με οπλοστάσιο σε τροχόσπιτο στον Έβρο

θρίλερ-με-οπλοστάσιο-σε-τροχόσπιτο-στ-108200
Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζουν οι Αρχές για τους τρεις ιρακινούς που συνελήφθησαν το Σάββατο στον Έβρο -οι δύο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και ο ένας στους Κήπους. Στην κατοχή τους βρέθηκαν βαρύς οπλισμός και πυρομαχικά. Οι άνδρες πιστεύεται ότι είχαν προορισμό τη Συρία. Τα στοιχεία τους δόθηκαν σε ξένες υπηρεσίες, ενώ σε βάρος τους δεν είχε εκδοθεί ένταλμα από αρχές τρίτων χωρών.

Σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το Associated Press, πρόκειται για ιρακινής καταγωγής βρετανούς υπηκόους, ηλικίας μεταξύ 20 και 30.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, το απόγευμα του Σαββάτου έγινε έρευνα σε όχημα στον χώρο στάθμευσης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

Το όχημα, ένα τροχόσπιτο σύμφωνα με τις αναφορές, ανήκε σε δύο Ιρακινούς και στο εσωτερικό του βρέθηκαν 18 όπλα και αρκετά πυρομαχικά.

Στην κατοχή ενός εκ των δύο βρέθηκε επίσης ένα καταθετήριο στο όνομα ενός ομοεθνή του, ο οποίος εντοπίστηκε στη συνέχεια στους Κήπους.

Στο όχημα που οδηγούσε ο τρίτος Ιρακινός βρέθηκε βαρύς οπλισμός και συγκεκριμένα μεγάλος αριθμός σφαιρών, σημαντικός αριθμός όπλων καθώς και στρατιωτικός εξοπλισμός.

Τα στοιχεία των τριών διαβιβάστηκαν σε ξένες υπηρεσίες ώστε να διαπιστωθεί από πού είχαν ξεκινήσει και ποιος ήταν ο προορισμός τους. Πιθανολογείται ότι πήγαιναν προς τη Συρία – οι ίδιοι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν λένε το παραμικρό.

Την σε εξέλιξη έρευνα έχουν αναλάβει το Λιμενικό και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Σε βάρος των τριών δεν είχαν εκδοθεί εντάλματα από τρίτες χώρες.

Εντός της ημέρας αναμένεται ανακοίνωση από το Λιμενικό Σώμα για την υπόθεση.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου