ΕΛΛΑΔΑ

Κυρ. Μητσοτάκης: Να συναποφασίζουν τα μέλη της ΝΔ για τους βουλευτές στα ψηφοδέλτια

κυρ-μητσοτάκης-να-συναποφασίζουν-τα-μ-285953

Η προστασία των αδύναμων θα πρέπει να είναι προτεραιότητα για τη ΝΔ, σύμφωνα με τον υποψήφιο πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε ομιλία του σε εκδήλωση στο κέντρο πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στον Ταύρο, εν όψει των εκλογών για την ηγεσία της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε να συναποφασίζουν τα μέλη της ΝΔ για την επιλογή των βουλευτών στα ψηφοδέλτια και έκανε λόγο για θεσμοθέτηση θητείας για τον πρόεδρο του κόμματος.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, πρέπει όλοι να κάνουν την αυτοκριτική τους, καθώς όπως εξήγησε, η ΝΔ έχασε μέσα σε λίγα χρόνια από το 50% της εκλογικής της δύναμης.

Συνεχίζοντας χαρακτήρισε πρώτο βήμα την ανανέωση στο κόμμα και δεύτερο βήμα την ανάπτυξη. Όπως παρατήρησε, εργαζόμενοι και εργοδότες κερδίζουν μαζί όταν η οικονομία αναπτύσσεται, ενώ τόνισε ότι ανάπτυξη σημαίνει χαμηλή φορολογία, ρευστότητα και ανοιχτές τράπεζες.

Υπογράμμισε δε πως η γραφειοκρατία ταλαιπωρεί κυρίως τον μικρό επιχειρηματία. Την ανάπτυξη, τόνισε, θα μπορούσε να τη φέρει η νέα γενιά.

Όπως είπε, θέλει να εκφράσει τους ανθρώπους του καθημερινού μόχθου και της σκληρής δουλειάς και στάθηκε στην αξία της ελευθερίας, η οποία, εξήγησε, σημαίνει ίσες ευκαιρίες για όλους.

Τέλος, επανέλαβε ότι η αριστεία στην Παιδεία πρέπει να αποτελεί το επίκεντρο της πολιτικής κάθε μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης και χαρακτήρισε «κλειδί» για την Ελλάδα την αξιοπιστία στο εσωτερικό και το εξωτερικό. «Πρέπει να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μεταξύ πολιτών και πολιτικών», διευκρίνισε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου