ΕΛΛΑΔΑ

Παραιτήθηκαν έξι μέλη των Οικολόγων Πράσινων

παραιτήθηκαν-έξι-μέλη-των-οικολόγων-π-356852

Την παραίτησή τους από τους Οικολόγους Πράσινους υπογράφουν έξι μέλη της πολιτικής κίνησης Μαγνησίας. «Το ποτήρι ξεχείλισε», υπογραμμίζουν οι κ.κ. Τάκης Κολώνιας, Βάσω Νάκου, Φίλιππος Φούντης, Πάολα Μάγιερ, Εβελυν Κυραννού και Ρούσσος Κυραννός.

«Η κοινή μας πεποίθηση είναι ότι, δυστυχώς, οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν έχουν πια καμία ελπίδα να ξαναγίνουν αξιόπιστος φορέας πολιτικής οικολογίας. Τόσο γιατί η εσωκομματική λειτουργία έχει φτάσει στο χειρότερο βαθμό αποδιοργάνωσής της, μεθοδευμένη σκόπιμα από μια μικρή ομάδα μελών που επένδυσαν στη διάλυση της σχέσης των οργάνων με τα μέλη και πέτυχαν την υπερσυγκέντρωση εξουσιών και την πλήρη αδιαφάνεια στη λήψη αποφάσεων και στην οικονομική διαχείριση, όσο και γιατί έχουν επικρατήσει χυδαίες συμπεριφορές απέναντι σε ενεργότατα και ιστορικά μέλη που οδηγούνται ακόμα και με χλεύη στην παραίτηση ή την εισπράττουν μετά», αναφέρουν χαρακτηριστικά στο κείμενο της παραίτησής τους.

Υποστηρίζουν ότι εκτός από το εσωκομματικό ζήτημα, η αξιοπιστία του φορέα έχει πληγεί από την αποτυχημένη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, την οποία χαρακτηρίζουν προσχηματική. Τονίζουν ότι ήταν αναποτελεσματική η συνδιαμόρφωση πολιτικής συμμετοχή των Δημαρά – Τσιρώνη. «Φιλότιμες προσπάθειες να ακουστεί μια διακριτή φωνή κάνει ο εκλεγμένος με το ΣΥΡΙΖΑ Οικολόγος Πράσινος Γ. Δημαράς, όμως η επιλογή του ή η δέσμευσή του να ψηφίζει πάντα εντός της γραμμής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφήνει στην πραγματικότητα πολλά περιθώρια. Οσο για το Γ. Τσιρώνη, που στη συνείδηση του κόσμου αποτελεί τη συμμετοχή των οικολόγων και των ΟΠ στην κυβέρνηση, η απογοήτευση είναι τεράστια. Επτά μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, δεν έχει αποκαταστήσει την επικοινωνία με το κόμμα και τη Θεματική Ομάδα Περιβάλλοντος, ενώ φαίνεται ότι δεν επέλεξε τυχαία την αποστασιοποίηση από αυτό», αναφέρουν.

Οι ίδιοι υπογραμμίζουν ότι και σε τοπικό επίπεδο τη σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε η έλλειψη ουσιαστικής συνεργασίας και σε κομματικό επίπεδο και σε αυτοδιοικητικό. «Aρνούμαστε, να ακολουθήσουμε τη φθορά και το συμβιβασμό», καταλήγουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου