ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Εξαρθρώθηκε μεγάλη σπείρα ναρκωτικών

πάτρα-εξαρθρώθηκε-μεγάλη-σπείρα-ναρκ-394050

Μεγάλη ελληνοαλβανική σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά εξάρθρωσε το Σώμα Δίωξης Ναρκωτικών της Πάτρας.

Η σπείρα δρούσε στην περιοχή από τον Νοέμβριο του 2014 και οι αρχές έφτασαν στα μέλη της μετά από συστηματική παρακολούθηση.

Συγκεκριμένα, οι Αλβανοί έφερναν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και χασίς από την πατρίδα τους και τις έκρυβαν σε διαμερίσματα στην Πάτρα, ακολουθώντας εντολές ενός ήδη φυλακισμένου ομοεθνούς τους, ενώ οι Έλληνες συνεργοί τους αναλάμβαναν να τα διακινήσουν σε περισσότερους από 100 τοξικομανείς, μεταξύ των οποίων και ανήλικα παιδιά!

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη τριών Ελλήνων, ηλικίας 34, 27 και 19 χρόνων, καθώς και ενός 21χρονου Αλβανού. Άλλος ένας 27χρονος Έλληνας και ένας 30χρονος Αλβανός έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται, ενώ ο «εγκέφαλος» της συμμορίας είναι ένας 23χρονος Αλβανός, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης σε σωφρονιστικό κατάστημα για άλλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, πάλι στην Πάτρα!

Ως τώρα, έχει διαπιστωθεί ότι οι δράστες πούλησαν τουλάχιστον 320 γραμμάρια κοκαΐνης και 140 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης σε χρήστες ναρκωτικών της πόλης. Σε τρία διαμερίσματα που διατηρεί στην Πάτρα ο 21χρονος Αλβανός, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνες και βρήκαν 137,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, πέντε χασισόδεντρα που καλλιεργούσε σε γλάστρες, δυο πιστόλια με τρεις γεμιστήρες, ένα περίστροφο κρότου, 2.185 ευρώ και πέντε κινητά. Στα σπίτια των υπόλοιπων μελών της σπείρας κατάσχεσαν ένα πιστόλι replica με ένα φυσίγγιο στον γεμιστήρα, ένα πτυσσόμενο μαχαίρι, μικροποσότητα κάνναβης, μια μοτοσικλέτα και δύο κινητά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, μεταφορά, αποθήκευση, διακίνηση, καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου