ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΓΑ: Παράταση για την ασφαλιστική εισφορά του 2014

ελγα-παράταση-για-την-ασφαλιστική-εισ-399771

Παρατείνεται ο χρόνος της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς του 2014 από τους αγρότες έως τις 31 Ιουλίου 2015.

Αυτό προκύπτει από την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΛΓΑ και, κατόπιν της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης που εκδόθηκε από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και δημοσιεύθηκε στις 27/07/2015 στο ΦΕΚ με αριθμό 1572.

«Με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και την αδυναμία ορισμένων παραγωγών να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας που έληγε στις 31 Μαρτίου 2015, η εν λόγω παράταση δίνει τη δυνατότητα στους παραγωγούς να μπορέσουν να τακτοποιηθούν ασφαλιστικά, ανοίγοντάς τους το δρόμο να λάβουν και τυχόν αποζημιώσεις που δικαιούνται», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Κατόπιν τούτου, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, επισημαίνεται ότι οι παραγωγοί που υπέστησαν ζημιές το 2014 θα πρέπει εντός της παραπάνω προθεσμίας να εξοφλήσουν τις ασφαλιστικές εισφορές του έτους 2014.

Ειδικότερα, οι παραγωγοί που έχουν επιλέξει ως τρόπο καταβολής της εισφοράς την εξουσιοδότηση και χρέωση του καταθετικού τους λογαριασμού από τον ΕΛ.Γ.Α. και για οποιοδήποτε λόγο δεν κατέστη δυνατή η είσπραξη του συνόλου ή μέρους της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς, πρέπει να καταθέσουν στον ειδικό λογαριασμό του ΕΛ.Γ.Α. στην Τράπεζα Πειραιώς, με τον κωδικό ΜΠ 714, το οφειλόμενο ποσό της εισφοράς έτους 2014, προκειμένου να εκπληρώσουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

Όσον αφορά την Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας/Εκτροφής έτους 2015, προκειμένου να καταβληθούν οι αποζημιώσεις ζημιών, θα πρέπει ο δικαιούχος παραγωγός να έχει εξοφλήσει τις ασφαλιστικές του εισφορές για τα έτη 2012, 2013 και 2014 και να έχει εμπρόθεσμα καταβάλει την εισφορά έτους 2015.

real.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου