ΕΛΛΑΔΑ

Επίτιμος δημότης Σπάρτης ανακηρύχθηκε ο Π. Παυλόπουλος

επίτιμος-δημότης-σπάρτης-ανακηρύχθη-493935

Εντολή εκπλήρωσης εθνικής αποστολής για διαφύλαξη και υπεράσπιση των εθνικών δικαίων της χώρας και την αδιατάρακτη πορεία της στην ΕΕ χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη Σπαρτιατών.

Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε πως η Σπάρτη έδωσε για τον ελληνισμό δύο φορές δείγματα αυτοθυσίας και υψηλών ιδανικών. Την πρώτη φορά με τον Λεωνίδα και τους 300 στις Θερμοπύλες, απέναντι στους Πέρσες και τη δεύτερη φορά με τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο απέναντι στον Μωάμεθ.

Υπογράμμισε ότι εκλαμβάνει την ανακήρυξή του ως εντολή κατά τις επιταγές του Συντάγματος, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, «σύμφωνα με την οποία έχω ιερό χρέος να υπερασπισθώ, δίχως παρεκκλίσεις και εκπτώσεις, πρώτον, τα εθνικά μας θέματα και τα συνακόλουθα εθνικά μας δίκαια, όπως αυτά καθορίζονται με βάση το ενιαίο και αδιαίρετο σύνολο του Ελληνισμού.

Και, δεύτερον, την αδιατάρακτη πορεία της Χώρας μας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πορεία, η οποία συνδέεται αναποσπάστως και με τον συνεχή αγώνα όλων εκείνων που σέβονται την ευρωπαϊκή προοπτική για την τελική θεσμική, πολιτική και οικονομική της ενοποίηση, πάνω στους τρεις πυλώνες τους οποίους σμίλεψαν οι ιδρυτές της. Ήτοι τους πυλώνες της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης και της Ειρήνης».

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου