ΕΛΛΑΔΑ

Τροπολογία για επιτυχόντες της Σχολής Αστυνομίας

τροπολογία-για-επιτυχόντες-της-σχολή-506030

Μετά από ερώτηση του Βουλευτή Χρ. Μπουκώρου

Απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ. κ. Χρήστου Μπουκώρου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης δεσμεύεται ότι με νομοθετική ρύθμιση, η οποία έχει ήδη καταρτιστεί, θα σταματήσει η ταλαιπωρία που υφίστανται οι επιτυχόντες σπουδαστές της Σχολής Αστυνομίας. Ως εκ τούτου, το ζήτημα που έχει ανακύψει με τους εισαχθέντες στη Σχολή Αστυνομίας των ετών 2013-2014 και 2014- 2015, οι οποίοι καλούνται προς κατάταξη στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού, εξαιτίας των ελλείψεων συντονισμού των συναρμόδιων υπηρεσιών των υπουργείων, πρόκειται να διευθετηθεί άμεσα με νομοθετική ρύθμιση.

Συγκεκριμένα, προωθείται σχέδιο τροπολογίας για συμπλήρωση του νομικού κενού της υπάρχουσας διάταξης, προκειμένου οι επιτυχόντες των δύο διαγωνισμών να θεωρηθούν προστατευόμενα – εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών τους, από την ημερομηνία έκδοσης των πινάκων του Υ.Π.ΠΑΙ.Θ., ώστε να απολαμβάνουν πλέον όλων των δικαιωμάτων και των διευκολύνσεων που απορρέουν σε όσους φοιτούν σε Σχολές ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης. Ενα τέτοιο δικαίωμα αποτελεί και η χορήγηση αναβολής κατάταξης από τις Ενοπλες Δυνάμεις.

Επίσης, ο αρμόδιος Υπουργός ενημέρωσε το βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο, ότι βρίσκεται εν αναμονή της απάντησης από την αρμόδια Επιτροπή του Υπουργικού Συμβουλίου, σχετικά με την πρόσληψη – κατάταξη των επιτυχόντων ιδιωτών των πανελλαδικών εξετάσεων έτους 2014 κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Σε περίπτωση θετικής γνωμοδότησης τότε θα προχωρήσει η τροποποίηση του ισχύοντος νομικού πλαισίου και θα πραγματοποιηθεί η κατάταξή τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου