ΕΛΛΑΔΑ

Μάρδας: Συκοφαντική δυσφήμιση τα περί εμβάσματος 80.000 ευρώ

μάρδας-συκοφαντική-δυσφήμιση-τα-περί-532858

Την έντονη αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα προκάλεσε το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild ότι τον Μάρτιο, κι ενώ είχε αναλάβει κυβερνητική θέση, έβγαλε στο εξωτερικό 80.000 ευρώ.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Μάρδας έκανε λόγο για συκοφαντική δυσφήμιση, σημειώνοντας ουδέποτε μετέφερε σε οποιαδήποτε τράπεζα του εξωτερικού τέτοιο ποσό και πως θα καταθέσει στο γραφείο του πρωθυπουργού αντίγραφο της δήλωσης πόθεν έσχες που υπέβαλε στις 24 Απριλίου, καθώς και αντίγραφα των τραπεζικών του λογαριασμών.

Επίσης, δήλωσε ότι ζήτησε από την τράπεζα με την οποία συνεργάζεται την έκδοση βεβαίωσης ότι ουδέποτε ο ίδιος και η σύζυγός του μετέφεραν σε τράπεζα του εξωτερικού τέτοιο ποσό.

Ο κ. Μάρδας είπε ότι έχει μεταφέρει μικρότερο ποσό σε τράπεζα του εξωτερικού, που προορίζεται για τις σπουδές της κόρης του στις Βρυξέλλες.

Η γερμανική εφημερίδα δημοσίευσε το όνομα του Δημήτρη Μάρδα έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη», βάσει του οποίου αναπληρωτής υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης μετέφερε σε τράπεζα του Λουξεμβούργου το ποσό των 80.000 ευρώ.

Το δημοσίευμα προκάλεσε την αντίδραση του Μαξίμου που ζήτησε από την εφημερίδα να δημοσιοποιήσει το όνομα του αναπληρωτή υπουργού, διαφορετικά -όπως τονίστηκε- θα πρόκειται για μια πρακτική «που ξεπερνάει τα όρια της χυδαίας προβοκάτσιας».

Της παρέμβασης του Μαξίμου προηγήθηκαν οι διαβεβαιώσεις που παρείχε σε συνεργάτες του πρωθυπουργού ο αναπληρωτής υπουργός πως τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο δημοσίευμα δεν ευσταθούν.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου