ΕΛΛΑΔΑ

Συνέλαβαν το ληστή που είχε «χτυπήσει» εικοσιπέντε φαρμακεία στην Αττική

συνέλαβαν-το-ληστή-που-είχε-χτυπήσει-537760

«Δεν πρόκειται να κάνω κακό σε κανέναν . Αδειασε όλο το ταμείο».

Με το ασημί αεροβόλο πιστόλι στο χέρι ο άγνωστος άνδρας απείλησε την ιδιοκτήτρια του φαρμακείου μέρα μεσημέρι σε κεντρικό σημείο γειτονιάς στα βόρεια προάστια.

Η εισβολή του ληστή στο φαρμακείο τον περασμένο Μάρτιο κράτησε λίγα δευτερόλεπτα. Με αστραπιαία ταχύτητα, άρπαξε τα χρήματα από το ταμείο. Παρά το γεγονός ότι την ώρα εκείνη περνούσαν πολλοί περαστικοί από το δρόμο κανείς δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό, ούτε καν με τι μέσον διέφυγε ο δράστης, αν χρησιμοποίησε αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα και αν είχε μαζί του συνεργό.

Παρόμοιο σκηνικό με τον «μοναχικό ληστή των φαρμακείων » αντιμετώπισαν και άλλοι ιδιοκτήτες και υπάλληλοι φαρμακείων το τελευταίο δίμηνο σε περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Το σήμα κατατεθέν του πέρα από την ειδικότητα στις ληστείες των φαρμακείων ήταν το ασημένιο πιστόλι με το οποίο απειλούσε καθώς και ένα αυτοκίνητο τύπου Μορις το οποίο χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του.

Είχε μάθει «την τέχνη» με αποκλειστικούς στόχους τα φαρμακεία και φρόντιζε να σταθμεύει το αυτοκίνητο σε μεγάλη απόσταση από το φαρμακείο.

Αν και μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα των δυο μηνών έκανε την μια ληστεία μετά την άλλη φθάνοντας εξακριβωμένα στο ρεκόρ των 25 ληστειών, μετρημένες στα δάχτυλα είναι οι μαρτυρίες για τον τρόπο διαφυγής του.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Ασφάλειας αναλύοντας το modus operandi κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι στον συγκεκριμένο κύκλο ληστειών σε φαρμακεία το πρόσωπο που της διέπραττε ήταν το ίδιο.

Ένα πρωτοεμφανίζομενο πρόσωπο, καθώς ο σωματότυπος δεν παρέπεμπε σε κανένα με ανάλογη δράση στο παρελθόν που έκανε τις ληστείες μόνος του, χωρίς να φαίνεται πουθενά συνεργός.

Αξιοποιώντας υλικό από κάμερες και μαρτυρίες σε μεγάλο κύκλο δράσης οι αρμόδιοι αξιωματικοί κατάφεραν να φτιάξουν ένα προφίλ του μοναχικού ληστή των φαρμακείων και να στήσουν τις ενέδρες τους.

Η μεγάλη δυσκολία στην αστυνομική επιχείρηση έγκειτο στο γεγονός ότι δεν ήταν σεσημασμένος, δρούσε σε διάφορες περιοχές της Αττικής και οι μαρτυρίες για τον τρόπο διαφυγής του ήταν ασαφείς.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ο τρόπος δράσης του. Επέλεγε ως στόχους φαρμακεία στα οποία ιδιοκτήτης ή υπάλληλος ήταν γυναίκα. Παρακολουθούσε το στόχο και όταν βεβαιωνόταν ότι δεν υπάρχουν πελάτες ,προχωρούσε στην ληστεία.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη δράση του μοναχικού ληστή ξεκίνησε το πρωϊ της περασμένης Πέμπτης όταν εισέβαλε σε φαρμακείο στην Ανω Γλυφάδα.

Αρχικά προσποιήθηκε τον πελάτη και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε το όπλο απείλησε την υπάλληλο και άρπαξε χρήματα από το ταμείο.

Μετά τη νέα ληστεία στο φαρμακείο, σήμανε συναγερμός στην ειδική ομάδα που είχε συσταθεί στην Ασφάλεια για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Μετά από έρευνες και αναζητήσεις κατάφεραν να τον εντοπίσουν το μεσημέρι σε μεγάλη απόσταση από το στόχο , στην περιοχή του Αμαρουσίου.

Ο ληστής των φαρμακείων, όπως διαπιστώθηκε είναι ένας 37χρονος Ελληνας άνεργος με καθαρό ποινικό μητρώο καθώς δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές.

Η «επιχείρηση ληστείες σε φαρμακεία» αποδείχθηκε επικερδής και σε ένα δίμηνο κατάφερε να αποσπάσει 11.575 ευρώ ,καθαρά κέρδη αφού δεν τα μοιράσθηκε με κανέναν.

Στην κατοχή του και μετά από έρευνες στο σπίτι και στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το ασημί αεροβόλο πιστόλι, 290 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και τα «υλικά μεταμφίεσης» τα καπέλα, οι κουκούλες, τα γυαλιά ακόμα και τα ρούχα που χρησιμοποιούσε στις ληστείες.

Ο 37αχρονος αναγνωρίσθηκε από τα θύματά του και κατά την απολογία του αποδέχθηκε τις κατηγορίες.

Με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε εναντίον του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε για κύρια ανάκριση σε ειδικό ανακριτή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου