ΕΛΛΑΔΑ

Βαρουφάκης στη Ρίγα: «Δείπνο για έναν», παρά… τη selfie με τον Τσέχο υπουργό

βαρουφάκης-στη-ρίγα-δείπνο-για-έναν-548610

Το κλίμα στο Eurogroup της Ρίγας ήταν δύσκολο, και ειδικά για τον έλληνα υπουργό Οικονομικών. Για τα ξένα ΜΜΕ, αυτό φάνηκε ακόμη και στα παρελκόμενα: Στο δείπνο για τους ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης που παρατέθηκε στη συνέχεια το βράδυ, βρίσκονταν όλοι εκτός από έναν -τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Το κλίμα πάντως δεν πρέπει να ήταν απολύτως εχθικό, αν κρίνει κανείς… από τη selfie που του ζήτησε ο Τσέχος ομόλογός του.

Aξιωματούχοι που επικαλείται το Reuters μιλούν για ψυχρό κλίμα μεταξύ του Γ.Βαρουφάκη και των υπόλοιπων συμμετεχόντων: Ήδη στο πρωινό, όπως παρατήρησαν οι ανταποκριτές του πρακτορείου, Γ.Βαρουφάκης και Μάριο Ντράγκι της ΕΚΤ απέφυγαν να διασταυρώσουν τα βλέμματά τους.

Το βράδυ, μετά τη συνάντηση, ο Γ.Βαρουφάκης δεν πήγε στο δείπνο στο οποίο συμμετείχαν οι υπόλοιποι του Eurogroup. «Έμεινε στην αρχή στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια απομακρύνθηκε μόνος του ενώ έπεφτε η νύχτα» γράφει χαρακτηριστικά το Reuters.

Το πρακτορείο επικαλείται αξιωματούχο που λέει: «Είναι απολύτως απομονωμένος, δεν ήρθε καν στο δείπνο να εκπροσωπήσει τη χώρα του». Αναφορές στα ξένα ΜΜΕ μιλούσαν για «σφυροκόπημα» του υπουργού νωρίτερα στη συνάντηση.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο κ. Βαρουφάκης φαίνεται ότι έκανε… έναν καινούριο φίλο. Ο Τσέχος υπουργός Οικονομικών Αντρέι Μπαμπίς τον πλησίασε για να βγάλουν μαζί selfie, την οποία και ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Βαρουφάκης. Ωραίος τύπος, παρά το χρέος 329 δισ. ευρώ» έγραψε ο Τσέχος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου