ΕΛΛΑΔΑ

ΝΔ και Ποτάμι: Διευκρινίσεις από την κυβέρνηση για τις δηλώσεις Καμμένου

νδ-και-ποτάμι-διευκρινίσεις-από-την-κυ-594622

Κατά πόσο οι δηλώσεις Καμμένου για συνεκμετέλλευση των ενεργειακών αποθεμάτων του Αιγαίου από κοινού με τις ΗΠΑ αντικατοπτρίζουν την επίσημη θέση της κυβέρνησης ζητούν να πληροφορηθούν η ΝΔ και το Ποτάμι με ερωτήσεις που κατέθεσαν στη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, με ερώτηση που απευθύνει στους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη και Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη ζητά να διευκρινιστεί κατά πόσο οι δηλώσεις Καμμένου αποτελούν κυβερνητική απόφαση.

Παράλληλα, ο βουλευτής ρωτά σε περίπτωση που ισχύουν οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, «ποιο είναι το συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο, που θα οδηγήσει στην συνεκμετάλλευση, διασφαλίζοντας συγχρόνως τα εθνικά συμφέροντα;».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης ζητά να πληροφορηθεί σε ποιο βαθμό οι προτάσεις του υπουργού Άμυνας έτσι όπως διατυπώθηκαν προς την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για ευρωπαϊκά θέματα, Βικτόρια Νούλαντ, αντικατοπτρίζουν την επίσημη θέση της ελληνικής κυβέρνησης.

Όπως τονίζει στην ερώτησή του, «τα ζητήματα εξωτερικής, όπως και ενεργειακής πολιτικής οφείλουν να τα χειρίζονται οι αρμόδιοι υπουργοί, οι οποίοι από όσο φανταζόμαστε χαίρουν ακόμη της εκτίμησης του κ. πρωθυπουργού». Και προσθέτει ότι «η Ελλάδα μέλος της ΕΕ θα πρέπει να σέβεται το θεσμικό πλαίσιο και τον τρόπο λειτουργίας που διέπουν τον τομέα της έρευνας και της εκμετάλλευσης των ενεργειακών πόρων της χώρας».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου