ΕΛΛΑΔΑ

Ψάχνουν 55χρονη δικηγόρο για συμμετοχή στην «ομάδα Ξηρού»

ψάχνουν-55χρονη-δικηγόρο-για-συμμετοχή-699398

Μία 55χρονη δικηγόρος από την Αθήνα θεωρείται από την ΕΛ.ΑΣ. ως ύποπτη για συμμετοχή στην ομάδα των συνεργών του Χριστόδουλου Ξηρού, σύμφωνα και με στοιχεία της δικογραφίας σχετικά με τη δράση του πρώην μέλους της 17Ν που αποκαλύπτει «Το Βήμα». Ακόμη, στην ίδια υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και ένας 40χρονος αλβανός μεγαλοποινικός που έχει καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη για φονικές ληστείες και για θανάσιμο τραυματισμό ενός εμπλεκομένου σε υπόθεση σωματεμπορίας.

Και οι δύο φέρεται να ήσαν οι «μεσάζοντες» για την επαφή ομάδας άλλων αλβανών ποινικών με την Αγγελική Σ. που ήταν η βασική συνοδός του Χρ. Ξηρού και εκείνη που τον βοηθούσε στην προμήθεια όπλων και εκρηκτικών αλλά και ειδών καθημερινής ανάγκης. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αναζητά ακόμη τέσσερα-πέντε άτομα για την ίδια υπόθεση.

Ένας από τους Αλβανούς που κατηγορείται ότι ανήκε στο «δίκτυο Ξηρού» ανέφερε στην απολογία του ότι «αναγνωρίζω την 55χρονη δικηγόρο (σ.σ. το όνομά της στη διάθεση του “Βήματος”) σαν τη γυναίκα με την οποία συναντήθηκα για να της δώσω ένα χαρτί του Αλβανού (σ.σ. του προαναφερομένου κρατούμενου αλλοδαπού) αλλά και για να πάρω από αυτήν το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ. Την έχω δει και στα επισκεπτήρια του Αλβανού αλλά και η ίδια μου είπε να πηγαίνω στα ραντεβού με τη “Μαρία” (σ.σ. δηλαδή την Αγγελική Σ., συνεργό του Ξηρού)».

Ο 29χρονος Αλβανός στην απολογία του αναφέρθηκε ακόμη σε επισκέψεις σε αποθήκη στην περιοχή Φούσσα Ασπροπύργου όπου φαίνεται να ήταν χώρος προετοιμασίας επιθέσεων του Χρ. Ξηρού αλλά και στη «γιάφκα» της Περαχώρας Λουτρακίου. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο εν λόγω Αλβανός απεκάλυψε ότι σε μία επίσκεψή του στο «κατάλυμα» του Λουτρακίου είδε μέσα σε αυτό δύο γυναίκες και τέσσερις άντρες και για τους οποίους η Μαρία είπε ότι «ήταν οι σπιτονοικοκύρηδες και εργάτες που μάζευαν ελιές». Ο 29χρονος υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι δεν ήξερε τον ρόλο της «Μαρίας» και των υπολοίπων και θέλησε να σταματήσει να συνεργάζεται μαζί τους όταν είδε ένα πιστόλι μέσα στην τσάντα της 22χρονης Αγγελικής Σ.

Ο δικηγόρος κ. Σάκης Κεχαγιόγλου που εκπροσωπεί τον 29χρονο Αλβανό -κρίθηκε προφυλακιστέος- αναφέρθηκε «σε πρώιμο στάδιο της δικαστικής έρευνας και την ανάδειξη νέων στοιχείων στην υπόθεση».

tovima.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου