ΕΛΛΑΔΑ

Συγκεντρώσεις για το Charlie Hebdo σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

συγκεντρώσεις-για-το-charlie-hebdo-σε-αθήνα-και-θε-737269

Με το σύνθημα «Je Suis Charlie», κάτοικοι της Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν το απόγευμα της Πέμπτης έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο στη λεωφ. Στρατού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονική επίθεση στο περιοδικό Charlie Hebdo.

«Πρόκειται για μια αυθόρμητη κίνηση, που ξεκίνησε ύστερα από μία αντίστοιχη πρωτοβουλία στην Αθήνα» αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορειο, ο εμπνευστής της συγκέντρωσης, εκπαιδευτικός Δημήτρης Γουλής, ο οποίος κινητοποιήθηκε μέσω Facebook, προσκαλώντας σε συμμετοχή τους Θεσσαλονικείς.

«Κανένας αυταρχισμός, καμία ιδεολογία, καμία επίκληση σε θρησκείες, καμία βία δεν θα μας φοβίσει να λέμε, να γράφουμε και να ζωγραφίζουμε αυτά που θέλουμε. Κανένας δεν θα μας στερήσει το δικαίωμα να συνυπάρχουμε ειρηνικά με τους μετανάστες, κανείς δεν θα χωρίσει τους ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν σε κοινωνίες αμοιβαιότητας και κοινών κανόνων» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κάλεσμα για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Συνάντηση έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο, στη Σίνα 31, θα πραγματοποιήσει το απόγευμα (17:00) πρωτοβουλία πολιτών της Αθήνας σε ένδειξη συμπαράστασης στο πένθος του γαλλικού λαού «για την αποτρόπαιη δολοφονία των Ευρωπαίων φίλων-συμπολιτών μας και των καλλιτεχνών που έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες των φανατικών».

«Κανένας αυταρχισμός, καμία ιδεολογία, καμία επίκληση σε θρησκείες, καμία βία δεν θα μας φοβίσει να λέμε, να γράφουμε και να ζωγραφίσουμε αυτά που θέλουμε. Κανένας δεν θα μας στερήσει το δικαίωμα να συνυπάρχουμε ειρηνικά με τους μετανάστες, κανείς δεν θα χωρίσει τους ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν σε κοινωνίες αμοιβαιότητας και κοινών κανόνων. Δεν φοβόμαστε!», αναφέρεται στο κάλεσμα της πρωτοβουλίας πολιτών που φέρει το τίτλο «Je suis Charlie-Athènes».

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου