ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Ξηρού: Στο μικροσκόπιο ένας 31χρονος κρατούμενος

υπόθεση-ξηρού-στο-μικροσκόπιο-ένας-31χρ-737583

Σε έναν κρατούμενο 31χρονο αντιεξουσιαστή από τη Θεσσαλονίκη έχει εστιαστεί η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τον προσδιορισμό του δικτύου Ξηρού.

Ο 31χρονος που είχε συλληφθεί πριν από ενάμιση χρόνο για την αποστολή δεμάτων-βομβών σε πρώην υψηλόβαθμο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., δεχόταν τους τελευταίους μήνες στις φυλακές Κορυδαλλού επισκέψεις από την 22χρονη, που θεωρείται βασική συνεργάτιδα του Χρ.Ξηρού.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες στελεχών της Αντιτρομοκρατικής που επικαλείται το Βήμα, ο 31χρονος είχε επαφές τα τελευταία χρόνια στην Κομοτηνή με την 22χρονη.

Στα επισκεπτήρια στον 31χρονο κρατούμενο συμμετείχε και μία 40χρονη, η οποία ερευνάται αν είχε σχέσεις με μία δεύτερη γυναίκα που επισκεπτόταν τον τόπο διαμονής του Ξηρού στην Ανάβυσσο ή είναι άσχετη η παρουσία της.

Εν τω μεταξύ, διαπιστώνεται ότι τα δεκάδες τάπερ με εκρηκτική ύλη που βρέθηκαν στην γιάφκα στο Λουτράκι είναι ουσιαστικά αντίγραφα εκρηκτικών μηχανισμών που χρησιμοποιούσε η 17Ν.

Μάλιστα ένα τέτοιου είδους τάπερ είχε χρησιμοποιηθεί στην τελευταία επίθεση της οργάνωσης, το καλοκαίρι του 2002, στον Πειραιά όταν και είχε τραυματισθεί ο Σάββας Ξηρός.

Όπως σημείωσε πάντως, μιλώντας στο Βήμα, ο αναλυτής Γιώργος Ραυτογιάννης, «τα τάπερ που εντοπίστηκαν στην κατοικία στο Λουτράκι είχαν νιτρική αμμωνία αλλά ήταν εμποτισμένα όχι με πετρέλαιο, όπως έκανε μέχρι τώρα ο Επαναστατικός Αγώνας, αλλά με νιτρομεθάνιο που αυξάνει ιδιαίτερα την εκρηκτική ισχύ. Η έκρηξη ενός από αυτά τα τάπερ θα ήταν πολύ ισχυρότερη από μια έκρηξη από τις γνωστές ’κατσαρόλες’ των ’Πυρήνων’».

Ο 31χρονος, όταν είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2013 για την αποστολή του δέματος-βόμβα, δήλωσε άσχετος με την υπόθεση και υποστήριξε ότι ενοχοποιήθηκε λόγω των πολιτικών του θέσεων και της δράσης του.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου