ΕΛΛΑΔΑ

Η Ν.Δ. εγκαταλείπει το: ΣΥΡΙΖΑ=επιστροφή στη δραχμή

η-ν-δ-εγκαταλείπει-το-συριζαεπιστροφή-737587

Την προεκλογική της στρατηγική τροποποιεί εν μέρει η ΝΔ και πλέον δεν θα είναι στην πρώτη γραμμή τα επιχειρήματα περί των ενδεχόμενων συνεπειών, όπως έξοδος από το ευρώ, εάν επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Η ΝΔ με δεδομένο ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων -είναι σε διψήφιο νούμερο -θα δώσει μεγάλη έμφαση από εδώ και πέρα και στον προγραμματικό της λόγο, με πρώτο βασικό σταθμό το προσεχές Σάββατο που θα παρουσιαστεί το αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα με έμφαση στις φοροελαφρύνσεις.

Μετά και το χθεσινό νέο κύμα δημοσκοπήσεων, όπου καταγράφηκε κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και επαναπατρισμό ψηφοφόρων προς τη ΝΔ από τα κόμματα που είναι στα δεξιά της, όπως τη Χρυσή Αυγή και τους ΑΝΕΛ, αποφασίστηκε να εισέλθει το κόμμα στη νέα φάση της προεκλογικής του καμπάνιας, με έμφαση παρουσίαση ενός εθνικού οδικού χάρτη για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας, σε συνδυασμό με την αποδόμηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται το Σάββατο, στην παρουσίαση του αναπτυξιακού σχεδίου, να επαναλάβει ότι ο διακηρυγμένος στόχος είναι οι φορολογικές μειώσεις. Μεταξύ των άλλων, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς, θα αναφερθεί στη μείωση του ΕΝΦΙΑ το 2015 και τη μετατροπή του σε βασικό έσοδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στη μείωση των φορολογικών συντελεστών, ώστε ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής να είναι 32%, από 42% που ισχύει σήμερα και στη μείωση των φορολογικών συντελεστών εισοδήματος των επιχειρήσεων.

Σχετικά με το φόρο στα κέρδη των επιχειρήσεων, αναμένεται να υποστηρίξει ότι θα μειωθεί σταδιακά, ώστε να υπάρξει ένας ενιαίος φόρος, στο 15% από το 25% που είναι σήμερα. Παράλληλα θα επισημάνει ότι όλοι οι συντελεστές στα υψηλά κλιμάκια του ΦΠΑ θα μειωθούν σταδιακά, ενώ ορισμένά από τα μεσαία αργότερα. Στο πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί θα περιλαμβάνονται και μέτρα για τις επιχειρήσεις, όπως αυτό που ελήφθη πριν λίγους μήνες, για την αναστολή της καταβολής των δόσεων οριζοντίως, για όλα τα δάνεια, που είχαν εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου σε όλη τη χώρα.

«Ό,τι δίνει το κράτος σταδιακά και νοικοκυρεμένα, χωρίς νέα ελλείμματα, δίνεται για πάντα! Ό,τι υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να λέει από πού θα τα βρει, είτε είναι κοροϊδία είτε θα το πάρει πίσω στο πολλαπλάσιο! Αυτό έχει δείξει η ιστορία» τονίζει ο Πρωθυπουργός και συμπληρώνει: «Δεν υπάρχει πια εποχή που μπορεί να λέει Έλληνας Πρωθυπουργός «λεφτά υπάρχουν. Θα δώσω σε όλο τον κόσμο».

tovima.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου