ΕΛΛΑΔΑ

Σαμαράς στη Χαλκίδα: το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μας στέλνει εκτός ευρώ

σαμαράς-στη-χαλκίδα-το-πρόγραμμα-του-σ-737802

Το επιχείρημα για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ (Grexit) θέτει στην κορυφή της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ για το οικονομικό του πρόγραμμα, για τον οποίο είπε ότι εάν εφαρμοστούν τα όσα λέει η αξιωματική αντιπολίτευση, η χώρα εκτός από την έξοδό της από την ευρωζώνη, θαα χάσει τα χρήματα του ΕΣΠΑ, τις αγροτικές επιδοτήσεις, τη ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα και την πιστωτική επέκταση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο Πρωθυπουργός, από το κλειστό γυμναστήριο της Χαλκίδας, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης σε ψηφοφόρους της ΝΔ, σήκωσε υπέρμετρα τους τόνους της κριτικής έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης και παράλληλα δεσμεύτηκε ότι δεν θα μειωθούν μισθοί και συντάξεις, θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ το 2015 και θα επανέλθουν οι συντάξεις σε ομογενείς Πόντιους και Βορειοηπειρώτες.

«Δεν θα μειωθούν άλλο ούτε οι συντάξεις ούτε τα εισοδήματα, είμαστε στην περίοδο που έχουν αρχίσει οι αυξήσεις αλλά θα πάμε ομαλά, μην ξαναπέσουμε στα ελλείμματα. Το νοικοκύρεμα των οικονομικών θα συνεχιστεί» τόνισε ο Πρωθυπουργός και ανέφερε ότι τα χρήματα από τον ΕΝΦΙΑ που θα μειωθεί το 2015 θα αποδοθούν στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης. Επίσης ανέφερε ότι ο ανώτατος φόρος θα πέσει στο 33% από το 42%, στις επιχειρήσεις θα υπάρξει ενιαίος φόρος στο 15%, ενώ θα μειωθεί και ο ΦΠΑ.

Ο κ. Σαμαράς έκανε ειδική αναφορά στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας, σε αντιδιαστολή με τις θέσεις του κόμματός του, ότι η ΝΔ ότι δίνει το δίνει για πάντα. «Ότι σας υπόσχονται χωρίς να σας λένε από που θα τα βρουν ή σας κοροϊδεύουν θα σας τα πάρουν πίσω στο πολλαπλάσιο. Δεν υπάρχει “λεφτά υπάρχουν” σήμερα. Εγώ σας λέω συγκεκριμένα από πού θα τα βρούμε» ανέφερε και διευκρίνισε πως το προσεχές Σάββατο θα ανακοινωθεί το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ.

Στη συνέχεια επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας: «Μας λένε ότι εκείνα που είχαμε υποσχεθεί το 2012 δεν τα κάναμε. Κάναμε το πρώτο και το μεγαλύτερο, δεν άφησε αυτή η παράταξη την χώρα να κατρακυλήσει στην έξοδο από το ευρώ και την χρεοκοπία. Η χώρα ταλαιπωρήθηκε πολύ αλλά τα χειρότερα τα αποφύγαμε. Το τι σημαίνει χρεοκοπία και έξοδος από το ευρώ δεν το είδε η χώρα. Το τι σημαίνει κλειστά ΑΤΜ και τράπεζες δεν το είδε και δεν θα το δει…Θέλουν να συζητήσουν από την αρχή τους κανόνες της Ευρωζώνης, κάτι που εάν συμβεί θα σήμαινε τη διάλυσή της».

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο λαϊκισμός θέλει να μας γυρίσει πίσω γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να χαθούν τα προνόμια των βολεμένων του κρατισμού, επιθυμεί να επιστρέψουν οι συνδικαλιστικές, οι «Φωτόπουλοι», όπως είπε, και συμπλήρωσε, αφήνοντας αιχμές για τη σύνδεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με οικονομικούς παράγοντες, αναφέροντας:«Θέλουν να εγκαταλείψει η χώρα το ευρώ και να ωφεληθούν όσοι έχουν βγάλει τα λεφτά τους έξω και θα επωφεληθούν αγοράζοντας τα πάντα κοψοχρονιά.Τα συμφέροντα των βολεμένων και των κερδοσκόπων της δραχμής εξυπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Σαμαράς στη σφαγή του Παρισιού από φανατικούς ισλαμιστές και έκανε έμμεση αναφορά στο ΣΥΡΙΖΑ. «Βλέπετε σήμερα τι συμβαίνει στην Ευρώπη. Αλλάζουν τα πάντα, στη Γαλλία ο σοσιαλιστής Ολάντ έβγαλε προ ημερών το στρατό, σήμερα έγινε μακελειό στο Παρίσι και εδώ κάποιοι προσκαλούν λαθρομετανάστες και μοιράζουν από τώρα ιθαγένειες» είπε.

Ο Πρωθυπουργός, για μια ακόμη φορά, εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη νίκη της ΝΔ και είπε, ότι η 25η Ιανουαρίου θα σημαίνει την τελική ήττα του λαϊκισμού στην Ελλάδα. «Έρχομαι να σας μεταφέρω το μήνυμα της νίκης που θα λυτρώσει τον ελληνικό λαό. Θα πάρουν σε αυτές τις εκλογές την ίδια απάντηση που πήραν και στις περιφερειακές εκλογές του Μαϊου» τόνισε και συμπλήρωσε: «Σας λέω με βεβαιότητα ότι δεν θα νικήσει απλώς η παράταξη αλλά θα νικήσει η Ελλάδα σε αυτές τις εκλογές. Βρίσκονται σε σύγχυση και σε συνέδρια διαρκείας. Λένε ότι κάνουμε εμείς εκστρατεία φόβου. Εκείνοι τρομοκρατούν τον κόσμο με αυτά που λένε οι ίδιοι».

tovima.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου