ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι

η-αθήνα-καταδικάζει-την-τρομοκρατική-738129

Τον αποτροπιασμό του για την πολύνεκρη επίθεση στο Παρίσι και την αλληλεγγύη των Ελλήνων στα θύματα εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με δήλωσή του.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός αναφέρει:

«Εκ μέρους των Ελλήνων, εκφράζω τη βαθιά μας θλίψη και τον αποτροπιασμό μας για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.

Οι Έλληνες είμαστε αλληλέγγυοι στις οικογένειες των αθώων θυμάτων και συμμετέχουμε στο πένθος του φίλου Γαλλικού λαού».

Σε καταδίκη της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στα γραφεία του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι, προέβη και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την οργή της ελληνικής πλευράς και καταδίκασε απερίφραστα την προκλητική και βάρβαρη πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι.

Παράλληλα, εξέφρασε θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων της επίθεσης, στον γαλλικό λαό και τις γαλλικές Αρχές.

Καταλήγοντας διαβεβαίωσε τη γαλλική κυβέρνηση ότι η Ελλάδα παραμένει στο πλευρό της ως σταθερός σύμμαχος όσων αγωνίζονται υπέρ της ελευθερίας και κατά της τρομοκρατίας.

Με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο ηγέτης του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου καταδίκασε την επίθεση στα γραφεία του Charlie Hebdo. «Αλλά το να καταδικάζουμε μια τόσο αποτρόπαια πράξη δεν είναι αρκετό. Πρέπει να κινητοποιηθούμε και να δράσουμε κατά των ιδεών που θρέφουν την τρομοκρατία» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γ. Παπανδρέου.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου