ΕΛΛΑΔΑ

Τσακαλώτος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εφαρμόσει το e-mail Χαρδούβελη

τσακαλώτος-ο-συριζα-δεν-θα-εφαρμόσει-τ-738268

Στην ανάγκη διαγραφής ενός μέρους του χρέους της Ελλάδας αναφέρθηκε εκ νέου σήμερα Τετάρτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ξεκαθαρίζοντας πως σε περίπτωση ανάληψης της διακυβέρνησης από το κόμμα τη Αριστεράς δεν θα ληφθούν τα μέτρα που έχει προτείνει η κυβέρνηση.

«Το πρώτο πράγμα που δεν θα κάνει (σσ. ο ΣΥΡΙΖΑ), είναι να εφαρμόσει το e-mail του κ. Χαρδούβελη» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε: «Θα έχουμε μια κυβέρνηση σε διαφορετική βάση, με διαφορετικές αξίες, με διαφορετικές αναλύσεις για την οικονομία. Εμείς λέμε ότι πρέπει να αντιστρέψουμε σχεδόν ό,τι έχει πει η κυβέρνηση».

Ο κ. Τσακαλώτος έθεσε ως προτεραιότητα την αποφυγή της συνέχισης της παγίδας χρέους. «Οπωσδήποτε πρέπει να υπάρξει διαγραφή του χρέους. Εγώ δεν ξέρω σοβαρό οικονομολόγο που να λέει ότι αυτό το χρέος είναι βιώσιμο. Και είναι προς όφελος όλων των χωρών. Σας θυμίζω, το 1953 χαρίσαμε το χρέος στη Γερμανία, δεν έχασαν ούτε οι Αμερικάνοι ούτε οι Βρετανοί φορολογούμενοι, ούτε θα χάσουν οι φορολογούμενοι της Γερμανίας και της Ολλανδίας αν χαριστεί ένα μέρος του χρέους στην Ελλάδα, γιατί θα έχουμε μια ευρωζώνη που θα φύγει από την κρίση, θα έχει ανάπτυξη», τόνισε.

Ακόμη, εστίασε στην ανάγκη επανεκκίνησης της οικονομίας και αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης. «Θα υπάρχουν εμβληματικές παρεμβάσεις από την πρώτη εβδομάδα και για τους ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση στο ρεύμα και για τους ανθρώπους που δεν έχουν στέγαση», ανέφερε.

Τέλος υπογράμμισε πως είναι απαράδεκτο και παράλογο να λέει κάποιος ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, καθώς πάντα οι πολίτες όλης της Ευρώπης και όλων των λαών έχουν επιλογές.

tovima.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου