ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσοβελώνη: Κουκουλώνουν το σκάνδαλο – Βορίδης: Τρίχες και καραγκιοζιλίκια

χρυσοβελώνη-κουκουλώνουν-το-σκάνδαλ-747036

Σκληρή στην τοποθέτηση της στην Ολομέλεια της Βουλής ήταν η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εκ μέρους των ΑΝΕΛ.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ επιτέθηκε και στα μέλη της επιτροπής Δεοντολογίας για το «επαίσχυντο» όπως είπε κείμενο που συντάξανε καλώντας όλα τα μέλη του κοινοβουλίου να σέβονται τα κοινοβουλευτικά ήθη με αφορμή την υπόθεση του Παύλου Χαϊκάλη αλλά και την επιστολή των Βουδούρη – Παραστατίδη. Η απάντηση στην κα.Χρυσοβελώνη ήρθε από τον Παναγιώτη Ρήγα (βουλευτής ΠΑΣΟΚ) ο οποίος ως μέλος της επιτροπής της επισήμανε ότι το κείμενο είχε την σύμφωνη γνώμη της κυρίας Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Πιο αναλυτικά αναφορικά με την υπόθεση Χαϊκάλη την οποία οι αρμόδιοι εισαγγελείς έθεσαν στο αρχείο η κα.Χρυσοβελώνη είπε χαρακτηριστικά «Η εξέλιξη αυτή εκθέτει ανεπανόρθωτα την δικαιοσύνη. Κλωνίζει το κύρος της και αφήνει βαθιές σκιές για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν. Αντί να βγάζει πράγματα στο φώς μας γυρίζει πίσω στο σκοτάδι» και συνέχισε «η πολυήμερη αδράνεια των αρμοδίων έγινε άρον – άρον κλείσιμο και κουκούλωμα του σκανδάλου. Όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας γιατί η θεσμική ανωμαλία δεν γίνεται με ευθύνη ενός ατόμου. Υπάρχει ο πρωταίτιος και οι συνένοχοι».

Αναφορικά με την επιτροπή Δεοντολογίας η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ σχολίασε ότι «είναι επαίσχυντη φαρισαϊκή και απαράδεκτη η ανακοίνωσή της… Η επιτροπή της Βουλής εμφανίζεται να αποδοκιμάζει όχι όσους επιχειρούν άθλιες ιστορίες σε βάρος της Δημοκρατίας αλλά όσους τις καταγγέλλουν. Πρακτική που υιοθέτησε και η δικαιοσύνη. Η κατάπτυστη επιστολή κάνει μαθήματα ήθους στο ηθικό παράδειγμα Χαϊκάλη».
Τέλος κάλεσε τα «ηθικά», «λογικά» και «σοβαρά» στελέχη της ΝΔ «να φύγουν άμεσα από τους παρανοϊκούς της ηγεσίας της ΝΔ».

Βορίδης: Τρίχες και καραγκιοζιλίκια

Εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Μάκης Βορίδης απάντησε στην κα.Χρυσοβελώνης υπογραμμίζοντας «Από την πλευρά των ΑΝΕΛ είχαμε 2 περιπτώσεις καταγγελιών. Μια από το Facebook με την κυρία Ξουλίδου. Αυτό ήταν απλά φαιδρό, είχε πλάκα ήταν κωμικό και γελοίο. Παρόλα αυτά προχωρήσατε και αυτή την φορά καταδείξατε και τον ηθικό αυτουργό του χρηματισμού που ήταν ο πρωθυπουργός Η υπόθεση ωστόσο πήγε δικαιοσύνη και ξεκαθαρίστηκε και μπήκε στο αρχείο. Έρχεστε εδώ και αντί να πείτε κάτι μας φάνηκε και να κλείσει η υπόθεση ζητάτε τα ρέστα από τη δικαιοσύνη… Εγώ υπερασπίζομαι την δικαιοσύνη από τις αθλιότητες που σπιλώνουν την Δημοκρατία. Εσείς με αυτά που λέτε δεν παρεμβαίνετε στη Δικαιοσύνη; Γίνονται όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια και οι τρίχες και εγκαλείται την δικαιοσύνη; Καντε μας την χάρη».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου