ΕΛΛΑΔΑ

Καμμένος: Δεν μπορεί να υπάρξει συναινετική λύση πριν από τις εκλογές

καμμένος-δεν-μπορεί-να-υπάρξει-συναιν-750369

Στην προτροπή να βρεθεί συναινετική λύση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας προχώρησε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο την Πέμπτη. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο κ. Καμμένος τέτοιου είδους λύση δεν μπορεί να βρεθεί πριν από τις εκλογές και επανέλαβε τη θέση του για προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατό.

Μετά τη περίπου ωριαία συνάντηση στο γραφείο του επίτιμου προέδρου της ΝΔ στην οδό Αραβαντινού, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης «ανησυχεί ιδιαίτερα», καθώς θεωρεί ότι η οικονομία της χώρας έχει φτάσει σε ακραία κατάσταση. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σημείωσε στο σημείο αυτό, ότι η οικονομία της χώρας δεν θα ήταν σε αυτήν την κατάσταση εάν η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είχε ανατραπεί [από τον Αντώνη Σαμαρά].

Όπως είπε ο κ. Καμμένος, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ τού ζήτησε να βρεθεί μια λύση συναίνεσης μεταξύ των κομμάτων και να διαπραγματευτούν βάσει εθνικής πολιτικής. Ερωτηθείς σχετικά, διευκρίνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν του ζήτησε να στηρίξει τον Σταύρο Δήμα.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον κ. Καμμένο να προχωρήσει αυτή η συναινετική λύση πριν από τις εκλογές, ωστόσο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απάντησε: «Ήταν το σημείο που διαφωνούμε. Η δική μας άποψη είναι ότι πριν από τις εκλογές δεν βρίσκεται τέτοια λύση, ειδικά όταν οι Σαμαράς και Βενιζέλος αρνούνται τον διάλογο και έχουν βάλει υπογραφές σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις».

Ο Π.Καμμένος τόνισε ότι οι ΑΝΕΛ δεν δίνουν «φιλί της ζωής» στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές το συντομότερο -σε 18 ημέρες μετά την τρίτη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή, όπως είπε.

Οι ΑΝΕΛ θα συμμετέχουν σε μια τέτοια συναινετική λύση μετά τις εκλογές, κατέληξε ο Π.Καμμένος.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου