ΕΛΛΑΔΑ

Τα πηγαδάκια και το σόου των χρυσαυγιτών

τα-πηγαδάκια-και-το-σόου-των-χρυσαυγιτ-750973
ΤΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

Από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, τα έδρανα της Ολομέλειας της Βουλής άρχισαν να γεμίζουν από βουλευτές, ενώ ενδιαφέροντα πηγαδάκια σχηματίστηκαν μεταξύ των βουλευτών.

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μπήκε στην αίθουσα της Ολομέλειας κάτω από τα θερμά χειροκροτήματα των βουλευτών της ΝΔ, στις 7:06’.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, βρέθηκε στην Ολομέλεια ένα λεπτό μετά τον πρωθυπουργό και κάθισε δίπλα στον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη.

Με διαφορά δευτερολέπτων και από την ίδια είσοδο εισήλθε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος κάθισε δίπλα στον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα.

Ακολούθησε μετά από ένα λεπτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τελευταίος από τους πολιτικούς αρχηγούς, μαζί με τον Γιάννη Δραγασάκη.

Πρώτος πάντως από τους πολιτικούς αρχηγούς κάθισε στα έδρανα ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ., Πάνος Καμμένος, ο οποίος έφθασε στην Ολομέλεια στις 7:00 ακριβώς, ενώ η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μπήκε πέντε λεπτά αργότερα.

Τα πηγαδάκια και το σόου των χρυσαυγιτών

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος μπήκε στην Ολομέλεια πριν από τον πρωθυπουργό, κάθισε ανάμεσα στον Ευρυπίδη Στυλιανίδη και τον Γιώργο Κοντογιάννη.

Τα έδρανα της Ολομέλειας άρχισαν από νωρίς να γεμίζουν από βουλευτές. Την πρώτη είσοδο έκαναν στις 6:15 ο Φίλιππος Σαχινίδης από το ΠΑΣΟΚ και η Ζέτα Μακρή από τη ΝΔ.

Μέχρι τις 6:30 είχαν ήδη αρχίσει να σχηματίζονται ενδιαφέροντα πηγαδάκια.

Η πρώην υπουργός της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, επισκέφθηκε στο έδρανο της την Αλέκα Παπαρήγα και είχαν μια πεντάλεπτη συνομιλία με παρούσα και τη Λιάνα Κανέλη.

Τα πηγαδάκια και το σόου των χρυσαυγιτών

Βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ήταν ιδιαίτερα φιλικοί με τους ανεξάρτητους βουλευτές Σπύρο Λυκούδη, Βασίλη Οικονόμου, Βασίλη Καπερνάρο, αλλά και με τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα και Θωμά Ψύρρα, ενώ χαλαρή συζήτηση είχαν για λίγα λεπτά μεταξύ τους ο Γιάννης Πανούσης από τη ΔΗΜΑΡ και η ανεξάρτητη βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα.

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές Πέτρος Τατσόπουλος και Γρηγόρης Ψαριανός κάθισαν μαζί στα πίσω έδρανα τα οποία επέλεξαν πολλοί επίσης από τους υπόλοιπους ανεξάρτητους βουλευτές, όπως ο Μίμης Ανδρουλάκης, η Κατερίνα Μάρκου, ο Οδυσσέας Βουδούρης, ο Γιώργος Νταβρής και ο Βύρων Πολύδωρας.

Τα πηγαδάκια και το σόου των χρυσαυγιτών

Με μεγάλη προσοχή άκουγε ο Σπύρος Λυκούδης από τους ανεξάρτητους βουλευτές αυτά που του έλεγε ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ ενδιαφέρον έδειχνε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Θωμάς Ψύρας σε αυτά που άκουγε από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Φίλιππο Σαχινίδη.

Με αγκαλιές και φιλιά υποδέχθηκαν οι 7 βουλευτές της Χρυσής Αυγής τον αρχηγό τους, Νίκο Μιχαλολιάκο και τους υπόλοιπους επτά συναδέλφους τους, οι οποίοι πήραν ειδική άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τα πηγαδάκια και το σόου των χρυσαυγιτών

Η Ελένη Ζαρούλια η οποία ήταν από νωρίς στην Ολομέλεια, μόλις εμφανίστηκε ο σύζυγος της, Νίκος Μιχαλολιάκος, τον πήρε αγκαλιά και τον φίλησε, ενώ κάθισε ακριβώς στο πίσω έδρανο και δεν άφηνε το χέρι της από πάνω του.

Σημειώνεται, πάντως, ότι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής φάνηκε να αντιδρά αρνητικά και να πιάνει το χέρι του Ηλία Κασιδιάρη όταν ο τελευταίος, στην εκφώνηση του ονόματος του, κατά την ψηφοφορία, αντί να δηλώσει «παρών», φώναξε «ο Σαμαράς στη φυλακή». Ενδεικτικό της αντίδρασης αυτής του κ. Μιχαλολιάκου, είναι ότι όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που ακολούθησαν, συντάχθηκαν με τη στάση του αρχηγού τους φωνάζοντας «παρών».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου