ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας: Ο Σαμαράς είναι ικανός να σκηνοθετήσει και bankrun

τσίπρας-ο-σαμαράς-είναι-ικανός-να-σκην-753089

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης μετα την απόφαση Σαμαρά να επισπευσθεί η προεδρική εκλογή, με αποτέλεσμα να διαφανεί το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών σε περίπτωση που η παρούσα Βουλή δεν καταφέρει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σε έκτακτη σύσκεψη στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας και του Επικοινωνιακού Επιτελείου, τη Δευτέρα, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «επικίνδυνο για τη χώρα» και δήλωσε ότι «ο Σαμαράς είναι ικανός ακόμα και να σκηνοθετήσει bankrun, με τεχνητή φυγή κεφαλαίων, φίλα προσκείμενών του επιχειρηματιών, προκειμένου να κάνει πειστικό το επιχείρημα του φόβου».
Και συμπλήρωσε: «Έχουν, όμως, γνώσιν οι φύλακες. Όσοι το επιχειρούν θα λογοδοτήσουν».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις επιθέσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «όσες μεθοδεύσεις και αν επιχειρήσουν δεν θα τα καταφέρουν».

«Θα τους γυρίσουν μπούμερανγκ και θα τις χρεωθούν» είπε χαρακτηριστικά. Ανέφερε, επίσης, ότι κυβέρνηση και τρόικα, αφού συμφώνησαν σε όλα τα νέα σκληρά μέτρα, τώρα από κοινού μεθοδεύουν τον εκφοβισμό των βουλευτών για να ξεπεράσουν το εμπόδιο της προεδρικής εκλογής.

Για τον κ. Σαμαρά, ο κ. Τσίπρας είπε, επίσης, ότι «δεν φαίνεται να τον απασχολεί διόλου η σταθερότητα της οικονομίας, καθώς έχει υιοθετήσει τη λογική ’Αποθανέτω η ψύχη μου μετά των αλλοφύλων’», προσθέτοντας πως χαρακτηριστική είναι η δήλωση της κ. Βούλτεψη, η οποία προαναγγέλλει πιστωτικό γεγονός λόγω εκλογών.

«Υπονομεύει αδίστακτα τη Δημοκρατία» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Εν τω μεταξύ αναφορά στο τεταμμένο πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα κάνει και ο βρετανικός Gaurdian. Με αφορμή την επίσκεψη Μοσκοβισί στην Αθήνα, η εφημερίδα κάνει λόγο για πολιτική αβεβαιότητα και επικαλείται δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, που καταγγέλλει μια «φρενήρη κινδυνολογία» όχι μόνο από τον πρωθυπουργό, αλλά και από ευρωπαίους αξιωματούχους, εννοώντας την παρέμβαση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Μια επιχείρηση εκφοβισμού και ψεμμάτων είναι σε εξέλιξη» ανέφερε σε οπαδούς του την Κυριακή ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρει ο Guardian. «Μια επιχείρηση, που μόνο σκοπό έχει να τρομοκρατήσει τους Έλληνες και τους βουλευτές, και να ρίξει τη χώρα ακόμη πιο βαθειά στη φτώχεια και την αβεβαιότητα των μνημονίων» επαναλαμβάνει η βρετανική εφημερίδα από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου