ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια φοιτητών και ΜΑΤ στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών

επεισόδια-φοιτητών-και-ματ-στην-πρυτα-56140

Σκηνικό έντασης νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης έξω από το κεντρικό κτίριο-την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια, όταν φοιτητές ήρθαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν στο σημείο για να περιφρουρήσουν το κτίριο, προκειμένου να μην επιτραπεί η είσοδος στους φοιτητές που πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να πηδήξουν τα κάγκελα της περίφραξης, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τους απωθήσουν, και με τη χρήση χημικών.

Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν και κατευθύνθηκαν προς τη Νομική Σχολή.

Οι πόρτες των Προπυλαίων παραμένουν κλειστές, με εντολή των πρυτανικών Αρχών, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί αυτήν την εβδομάδα δεν θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του κεντρικού κτιρίου -αναβάλλονται ή μεταφέρονται σε άλλους χώρους.

Μέλη της ομοσπονδίας των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου καταγγέλλουν ότι τίθεται θέμα ασφάλειας για τους εργαζόμενους, ενώ, έπειτα από πρόσκληση της ΑΔΕΔΥ, την καταγγελία ελέγχει επιτόπου η Επιθεώρηση Εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η περιφρούρηση του κτιρίου ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα, ημέρα που και πάλι είχαν συγκεντρωθεί εκεί οι φοιτητές για να διαμαρτυρηθούν.

Από τότε, όπως καταγγέλλουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου, όλες οι πύλες του συγκροτήματος έχουν κλειδωθεί.

Σημείο αιχμής αποτελεί το γεγονός ότι, με εντολή του πρύτανη, η είσοδος στο κτίριο επιτρέπεται πλέον μόνο από τους φύλακες-εργαζόμενους του Πανεπιστημίου και τους υπαλλήλους της ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας, κι αυτό για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου