ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή Αθανασίου σε Λαγκάρντ για τις καταγγελίες περί απειλών από τους έλληνες φοροφυγάδες

επιστολή-αθανασίου-σε-λαγκάρντ-για-τι-108940

Επιστολή στη διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ απέστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αναφορές της – κατά τη διάρκεια συνέντευξης της στους Financial Times – για απειλές κατά της ζωής της, όταν μίλησε για το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι τη δικαστική διερεύνηση των καταγγελιών της Κριστίν Λαγκάρντ είχαν ζητήσει τη Δευτέρα βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, ενώ και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο θέμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την περασμένη Κυριακή στη ΔΕΘ, κάνοντας λόγο για συνθήκες «μαφίας» στην Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικές Αρχές εξετάζουν εάν θα διατάξουν τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις απειλές, που, όπως είπε, δέχθηκε η Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά και για τις ανάλογες καταγγελίες του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικότερα, οι εισαγγελικές Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να διατάξουν ή όχι προκαταρκτική έρευνα τόσο για την επίμαχη αναφορά της κυρίας Λαγκάρντ, όσο και για τις ανάλογες απειλές, που, όπως κατήγγειλε, δέχθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ έκανε λόγο για απειλές που δέχτηκε και εκείνος.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου