ΕΛΛΑΔΑ

Υπεγράφη η απόφαση για τη χρήση του αεροδρομίου της Τρίπολης και για πολιτικές πτήσεις

υπεγράφη-η-απόφαση-για-τη-χρήση-του-αερ-109070

«Το μήνυμα είναι περισσότερη συνεργασία για τον κοινό σκοπό. Ο λαός περιμένει αποτελέσματα και άλλο χρόνο αντίδρασης στην αντιμετώπιση των προβλημάτων», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Δημ. Αβραμόπουλος, κατά την υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης μαζί με τον υπουργό Υποδομών Μιχ. Χρυσοχοΐδη, με την οποία το αεροδρόμιο της Τρίπολης παραχωρείται για κοινή χρήση ανάμεσα στην Πολεμική και Πολιτική Αεροπορία.

Η λειτουργία του αεροδρομίου της Τρίπολης και ως πολιτικού, αφ ενός δεν θα θίξει καθόλου το επιχειρησιακό έργο της Πολεμικής Αεροπορίας, αφ ετέρου θα συμβάλει στην ανάπτυξη ολόκληρης της Πελοποννήσου, τόσο στο εμπόριο όσο και στον τουρισμό και θα φέρει την περιοχή στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, προσθέτοντας ότι «η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των συντονισμένων προσπαθειών του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας μέσα από την ανάπτυξη ενός νέου παραγωγικού και ανταγωνιστικού μοντέλου που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής της πατρίδας μας».

Ο ελληνικός λαός, σημείωσε, ο οποίος υπέστη θυσίες, απαιτεί από εμάς επίσπευση του κυβερνητικού έργου και θέλει αποτελέσματα. Μας καλεί να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας του κράτους, να αλλάξουμε χρόνους αντίδρασης. Θεωρούμε σ΄ αυτές τις κρίσιμες στιγμές επιβεβλημένο να συσπειρωθούμε, κρατικές δομές, τοπική αυτοδιοίκηση, όλοι οι θεσμοί, δίνοντας προτεραιότητα στην ανάπτυξη.

«Η πολιτική θέλει αποτελέσματα και η σημερινή στιγμή είναι μια πολύ καλή στιγμή για την Πελοπόννησο και την πολιτική, είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης», σημειώνοντας ότι στην Πελοπόννησο συντελείται ένα θαύμα, αναφερόμενος στην ανάπτυξη και άλλων υποδομών και ενός μεγάλου οδικού δικτύου. Ειδικότερα για τη λειτουργία του αεροδρομίου της Τρίπολης και ως πολιτικού, τόνισε ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη, καθώς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, το οποίο σημείωσε φέτος αύξηση 54% είναι κορεσμένο και υπάρχει ζήτηση από εταιρείες τσάρτερ και χαμηλού κόστους. «Σήμερα προστίθεται μια νέα σημαντική υποδομή», υπογράμμισε.

Από αύριο κιόλας, η ΥΠΑ μαζί με την Περιφέρεια θα ξεκινήσουν τις υποδομές που απαιτούνται για να λειτουργήσει το αεροδρόμιο, πρόσθεσε, ενώ ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι μπορεί να λειτουργήσει από τον επόμενο χρόνο.

Κλείνοντας τις δηλώσεις του, ο κ. Χρυσοχοΐδης εξήρε τη συνεργασία με τον κ. Αβραμόπουλο, χάρη στην οποία λύθηκαν προβλήματα γραφειοκρατίας και υλοποιείται ένα έργο το οποίο εκκρεμούσε πολλά χρόνια.

Αναφερόμενος στη νέα ιδιότητα του κ. Αβραμόπουλου, ως επιτρόπου για τη Μετανάστευση, ο κ. Χρυσοχοΐδης τού ευχήθηκε «να αντιμετωπίσει το ποτάμι της μετανάστευσης με τάξη και ανθρωπιά».

Ο υπουργός Άμυνας έκλεισε κάνοντας μια ακόμη αναφορά στην ανάγκη συνεργασίας και συνεννόησης, προκειμένου να επιλύονται τα προβλήματα και ζήτησε «να αφήσουμε πίσω παραγοντισμούς και υπουργικούς πατριωτισμούς».

Παρόντες στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Αμυνας, ήταν μεταξύ άλλων ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο διευθυντής ΥΠΑ Δ. Κούκης, δήμαρχοι Πελοποννήσου.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου