ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κλινικά νεκρός ο οπαδός του Εθνικού!

κλινικά-νεκρός-ο-οπαδός-του-εθνικού-113192

Τραγική κατάληξη είχαν τα επεισόδια στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού, καθώς ο οπαδός του Εθνικού που δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι από οπαδούς του Ηροδότου είναι κλινικά νεκρός στο Βενιζέλειο νοσοκομείο του Ηρακλείου από ακατάσχετη αιμορραγία στο κεφάλι!

Ο οπαδός του Εθνικού είναι κάτοικος Χανιών και είχε πάει στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στη Νέα Αλικαρνασσό για να παρακολουθήσει από κοντά την προσπάθεια της αγαπημένης του ομάδας στην πρεμιέρα του Δ’ Ομίλου της Γ’ Εθνικής και η μοίρα του έπαιξε πολύ άσχημο παιχνίδι…

Ολα ξεκίνησαν στο 86ο λεπτό του αγώνα του Ηροδότου με τον Εθνικό, όταν οι οπαδοί των δυο ομάδων ήρθαν στα χέρια. Οι Κρητικοί έκαναν «ντου» στους οπαδούς των Πειραιωτών και το κακό δεν άρχισε να γενικευτεί.

Ο άτυχος οπαδός δέχτηκε πολλά χτυπήματα στο κεφάλι με αποτέλεσμα να φύγει αναίσθητος για το Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ότι έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και έχει υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία.

Τελικά λίγη ώρα αργότερα οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είναι κλινικά νεκρός, καθώς τα χτυπήματα που έφερε του έχουν προκαλέσει σοβαρότατη ζημιά…

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας έχει ως εξής:

«Συνελήφθη σήμερα το απόγευμα στο Ηράκλειο της Κρήτης 27χρονος ημεδαπός γιατί συμμετείχε σε συμπλοκή μεταξύ φιλάθλων λίγο πριν τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Γ’ Εθνικής μεταξύ των ομάδων Ηροδότου και Εθνικού Πειραιά, που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό 46χρονου ημεδαπού ο οποίος νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση».

Στο πλευρό του 46χρονου βρέθηκε από την αρχή ο πρόεδρος του Εθνικού, Αλέξης Αγγελόπουλος, ο οποίος νωρίτερα είχε πάει στο αστυνομικό τμήμα για την αυτόφωρο διαδικασία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τρεις συλλήψεις, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για τους δράστες ή για άτομα που ενεπλάκησαν στα επεισόδια.

Αγγελόπουλος στον Sentra 103,3: «Είμαι σοκαρισμένος»

Λίγη ώρα μετά το σοκαριστικό συμβάν, ο πρόεδρος του Εθνικού, Αλέξης Αγγελόπουλος μίλησε στον Sentra 103,3 για το πως βίωσε το περιστατικό.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο οπαδός: «Μέχρι να έχουμε κάτι τετελεσμένο, απλά προσευχόμαστε για τον άνθρωπο. Μίλησα με την εντατική πριν λίγο (σ.σ. περίπου στις 21:00), οι γιατροί δίνουν μια μάχη και θα έλεγα να μην είμαστε τόσο απαισιόδοξοι και να ευχηθούμε τελικά να μην επιβεβαιωθούν αυτά τα οποία βιώνουμε».

Για το πώς έγινε το περιστατικό: «Νιώθω ντροπή που στην Ελλάδα του 2014 ό,τι και να κάνουμε θα παραμείνουμε κάφροι. Πήγαμε σε ένα γήπεδο όπου η διοίκηση του Ηροδότου και οι άνθρωποί του είναι σοβαρότατοι και φιλόξενοι. Κάτσαμε σε μια κερκίδα που παρ’ όλες τις προσπάθειες που κάναμε εδώ και μέρες με την αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου, τους εξηγήσαμε ότι θα έχουμε γύρω στις 50 φιλάθλους και είναι δόκιμο να υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή, 5 αστυνομικοί, 10; Ώστε για τους φόβους των Ιουδαίων να μην γίνει τίποτα. Δυστυχώς η αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου θεώρησε ότι είμαστε στο Μάντσεστερ ή στο Λίβερπουλ και δεν είμαστε στην Αλικαρνασσό. Εφερε σε ένα γήπεδο που είχε πάνω από 1.000 άτομα δύο αστυνομικούς που μάλιστα ήταν στον αγωνιστικό χώρο και όχι στην κερκίδες. Κάτσαμε λοιπόν στις κερκίδες με τους ανθρώπους του Ηροδότου. Ξαφνικά λοιπόν ήρθαν 2-3 άτομα επί τούτου για να δημιουργήσουν καυγά. Σταμάτησε το όλο θέμα εν τη γενέσει του και μετά ξαφνικά 30 άτομα ας πούμε σε κατάσταση μέθης; Υπό την επήρεια ναρκωτικών στοχοποιήσαν ένα παλικάρι, άρχισαν και το χτυπάγανε και τελικά με την εμπλοκή όλων μας κάποια στιγμή σηκωθήκαν και φύγανε και το παλικάρι ήταν σε κωματώδη κατάσταση».

Και πρόσθεσε: «Αυτό για το οποίο είμαι σοκαρισμένος, απογοητευμένος και αηδιασμένος είναι ότι ενώ υπήρχε ένας άνθρωπος σε κωματώδη κατάσταση στις κερκίδες, ενώ υπήρχαν αυτά τα 30-40 πρεζόνια, θεώρησε ο διαιτητής αυτός 27 ετών από την Κέρκυρα…. Δεν θυμάμαι το όνομά του. Είναι από την Κέρκυρα αλλά μένει στο Ρέθυμνο από ότι είπε, θεώρησε δόκιμο να συνεχιστεί το παιχνίδι με έναν άνθρωπο ίσως νεκρό στις κερκίδες. και εμείς να κλωτσάμε μια μπάλα».

Για το αν και άλλοι οπαδοί του Εθνικού έχουν δεχθεί επίθεση: «Έχει γίνει γενικά επίθεση. Εχουν χτυπηθεί τουλάχιστον άλλα δύο άτομα. Άλλος ένας σίγουρα έχει κάποια ράμματα».

Για το αν η επίθεση έγινε και με αντικείμενα: «Έγιναν πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι. Όταν έχει πέσει κάποιος κάτω και τον κοπανάς με κλωτσιές, μπουνιές κτλ. Όχι πάντως με μαχαίρι ή κάτι τέτοιο».

Για το πόση ώρα χρειάστηκε προκειμένου να μεταφερθεί ο φίλαθλος στο νοσοκομείο:«Μισή ώρα τουλάχιστον. Ο διαιτητής όμως έλεγε στην γιατρό του αγώνα έλα εδώ να τελειώσεις το παιχνίδι. Είμαι πραγματικά εξοργισμένος! Είναι πιο σημαντικό να τελειώσει ένα παιχνίδι από να κοιτάξουμε έναν άνθρωπο που είναι σε κωματώδη κατάσταση. Νομίζω μάλιστα ότι τελείωσε το παιχνίδι και μετά ήρθε το ασθενοφόρο».

Για το αν έχουν γίνει συλλήψεις: «Έχει γίνει σίγουρα μία σύλληψη, θα γίνει νομίζω και μία δεύτερη».

«Ντρεπόμαστε για όσα βιώνουμε»

Παράλληλα ο πρόεδρος του Εθνικού έκανε μια δήλωση και στο σάιτ του Εθνικού με την οποία λέει: «Αν και είμαστε σοκαρισμένοι από το συμβάν και θα επανέλθουμε αύριο , το πρώτο που έχουμε να δηλώσουμε είναι η απόλυτη απογοήτευση μας για την ανεπάρκεια της Αστυνομίας Ηρακλείου να διαχειριστεί ακόμα και ένα αγώνα Γ Εθνικής (παρόλες τις προειδοποιήσεις μας).

Επιπρόσθετα, είναι ντροπή ο διαιτητής να συνεχίσει ένα αγώνα κατά τη διάρκεια του οποίου υπήρχε άνθρωπος σε κωματώδη κατάσταση και παράλληλα άλλοι οπαδοί που περιφέρονταν στο γήπεδο. Ο Πρόεδρος ζήτησε τα αυτονόητα που σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε να συνεχιστεί ο αγώνας μέχρι ο φίλαθλος μας με ασφάλεια να παραληφθεί από το ΕΚΑΒ αλλά και να έρθει ικανή αστυνομική δύναμη που θα εξασφάλιζε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Όσο για τον διαιτητή του αγώνα ,27 χρονο Σπυρίδων Κολύτα που είναι του συνδέσμου Κερκύρας αλλά μένει στο Ρέθυμνο που θεώρησε σημαντικότερο από τη ζωή ενός ανθρώπου να κλωτσάμε τη μπάλα έχουμε να πούμε ότι ντρεπόμαστε για αυτό που βιώνουμε στην Ελλάδα του 2014 και το μυαλό όλων μας βρίσκεται στον φίλαθλο μας που δίνει τη δική του μάχη…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου