ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη στο Κιλκίς Σέρβος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στον εμφύλιο της Γιουγκοσλαβίας

συνελήφθη-στο-κιλκίς-σέρβος-κατηγορο-183742

Κρατούμενος θα παραμείνει ο 47χρονος Σέρβος που συνελήφθη στη Δοϊράνη Κιλκίς, όταν αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι σε βάρος του εκκρεμεί ερυθρά αγγελία, σύμφωνα με την οποία κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου κατά πολιτών.

Όπως έγινε γνωστό, η Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης ζήτησε δικαστική συνδρομή από τις κροατικές αρχές (που τον καταζητούν), προκειμένου να φτάσουν συμπληρωματικά έγγραφα για την υπόθεσή του. Τα στοιχεία αυτά πρέπει να σταλούν στις ελληνικές δικαστικές αρχές -που θα αποφανθούν για την έκδοσή του ή όχι- μέσα στις επόμενες σαράντα μέρες, διάστημα κατά το οποίο ο 47χρονος θα παραμείνει κρατούμενος.

Όπως έγινε γνωστό, ο Σέρβος υπήκοος κατηγορείται ότι το 1991 ως μέλος ένοπλης ομάδας στην Κροατία προχώρησε στη σύλληψη πολιτών, ένας από τους οποίους έχασε τη ζωή του, ενώ άλλοι τραυματίστηκαν. Μάλιστα, δύο χρόνια αργότερα καταδικάστηκε ερήμην για αυτήν την υπόθεση σε κάθειρξη 20 ετών από δικαστήριο της Κροατίας.

Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, πάντως, το 2009 εκδόθηκε βούλευμα κροατικής δικαστικής αρχής που τον απαλλάσσει για την συγκεκριμένη υπόθεση. Μάλιστα, κατά τη σύλληψή του υπέδειξε στους αστυνομικούς το σχετικό απαλλακτικό βούλευμα.

Υπενθυμίζεται ότι η σύλληψή του έγινε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στο τελωνείο Δοϊράνης Κιλκίς, από το οποίο εισήλθε στο ελληνικό έδαφος πιθανότατα για να κάνει διακοπές στη χώρα μας.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου