ΕΛΛΑΔΑ

«Ντρίπλα» της κυβέρνησης στους ένστολους -Ρήτρα αξιόμαχου στο εφάπαξ για να μην υπάρχουν ομαδικές αποχωρήσεις

ντρίπλα-της-κυβέρνησης-στους-ένστο-183751

Οι έντονες αντιδράσεις ανάμεσα στους ένστολους, με αφορμή τις διατάξεις στο πολυνομοσχέδιο που αφορούν το ασφαλιστικό τους, αλλά και οι ανοιχτοί λογαριασμοί της κυβέρνησης με την αποκατάσταση των αποδοχών τους, οδήγησε σε μία «ντρίπλα» στο πρώτο θέμα, με το υπουργείο Εργασίας να φέρνει αλλαγές στον υπολογισμό του εφάπαξ.

Συγκεκριμένα, θα υπάρξει μία «ρήτρα αξιόμαχου», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, στην εφαρμογή του συντελεστή βιωσιμότητας (σ.σ. στα ταμεία και τους λογαριασμούς εφάπαξ των ένστολων). Δηλαδή, θα λαμβάνεται υπόψη η διασφάλιση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ώστε οι όποιες προσαρμογές να γίνουν σταδιακά και σε βάθος χρόνου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Η κίνηση αυτή έγινε μπροστά στον κίνδυνο να οδηγηθούν σε πρόωρη αποχώρηση εκατοντάδες ένστολοι, προκειμένου να εξασφαλίσουν το σημερινό ύψος του εφάπαξ. Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε ότι τα Ταμεία διατηρούν στο ακέραιο την αυτονομία διαχείρισης της υφιστάμενης και μελλοντικής περιουσίας τους και παραμένουν υπό την εποπτεία των αντίστοιχων υπουργείων Εθνικής Αμυνας, Ναυτιλίας & Αιγαίου, Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου