ΕΛΛΑΔΑ

Εισήγαγαν και διακινούσαν προϊόντα πιστά αντίγραφα γνωστών εταιρειών

εισήγαγαν-και-διακινούσαν-προϊόντα-π-184058

Απομιμητικά προϊόντα υψηλής πιστότητας εισήγαγαν και διακινούσαν συστηματικά στην Ελλάδα τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης στην Αγία Βαρβάρα Αττικής, συνελήφθη ένας 20χρονος, ενώ αναζητούνται ένας 42χρονος, καθώς και οι συνεργοί τους, μεταξύ των οποίων δύο Πακιστανοί.

Οπως προέκυψε, τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια, τα μέλη της οργάνωσης, έχοντας διαμορφώσει κατάλληλη υποδομή, εξειδικευόταν στην εισαγωγή και περαιτέρω διακίνηση απομιμητικών προϊόντων.

Για να καλύπτουν την παράνομη αυτή δράση τους, λειτουργούσαν κατάστημα-αποθήκη με συγκαλυμμένη μορφή στην Αγία Βαρβάρα, μέσω του οποίου διέθεταν προς πώληση προϊόντα (ρολόγια, αρώματα κλπ) πιστές απομιμήσεις γνωστών εταιρειών, που εισήγαγαν από Κίνα κι άλλες χώρες της Απω Ανατολής.

Κατά την έρευνα στο κατάστημα-αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10.078 ρολόγια, 3.581 συσκευασίες με αρώματα που έφεραν σήματα 36 γνωστών εταιριών, 1.223 γυαλιά ηλίου και 200 φακοί, 367 ατζέντες, πορτοφόλια, τσάντες και πένες, 325 κοσμήματα επίχρυσα και επάργυρα, πλήθος πλαστών καρτών, σημάτων γνησιότητας και πιστοποιητικών εγγύησης διαφόρων εταιριών, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και σκληρός δίσκος, καταγραφικό μηχάνημα (CCTV) και γυναικεία τσάντα με 200 ευρώ.

Από την παράνομη αυτή δραστηριότητά τους τα μέλη της οργάνωσης αποκόμιζαν μεγάλα οικονομικά οφέλη, ενώ διέπρατταν και εκτεταμένη φοροδιαφυγή. Οπως διαπιστώθηκε, «ξέπλεναν» τα κέρδη τους μέσω δύο καταστημάτων εμπορίας ρολογιών μικρής χρηματικής αξίας, που λειτουργούσαν νόμιμα ο 20χρονος συλληφθείς και ο 42χρονος. Ηδη ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ, ΣΔΟΕ), προκειμένου να προβούν σε φορολογικό έλεγχο της εταιρίας και των εμπλεκομένων στην υπόθεση φυσικών προσώπων.

Σε βάρος των μελών του κυκλώματος σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για -κατά περίπτωση- σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία, απάτη, παράβαση της νομοθεσίας περί σημάτων, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αθέμιτο ανταγωνισμό και άλλες συναφείς παραβάσεις.

Ηδη ο 20χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και στη συνέχεια παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή. Στην κατοχή του βρέθηκε και πολυτελές Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο κατασχέθηκε.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου