ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε γιατρός που πολεμούσε τον Έμπολα μετά από μάχη με την ασθένεια

πέθανε-γιατρός-που-πολεμούσε-τον-έμπο-184226

Πέθανε ένας από τους κορυφαίους γιατρούς που μάχονταν τον ιό Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε, μετά από μάχη με την ασθένεια. Ο λόγος για τον Ομάρ Χαν, ο οποίος είχε βοηθήσει περισσότερους από 100 ασθενείς να καταπολεμήσουν τον ιό.

Ο Χαν ήταν επικεφαλής γιατρός του κέντρου αντιμετώπισης του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα στην Κενέμα της Σιέρα Λεόνε.

Πέθανε το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο Χαν είχε εισαχθεί την περασμένη εβδομάδα στο νοσοκομείο που διατηρούν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στην πόλη Καϊλαχούν, αφού οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ότι είχε μολυνθεί από τον ιό.

Η υπουργός Υγείας Μιάτα Κάργκμπο τον χαρακτήρισε «εθνικό ήρωα», λέγοντας ότι εδώ και πολλούς μήνες «εργαζόταν δώδεκα ώρες την ημέρα για να σώσει ζωές και έκανε μια απίστευτη θυσία».

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Σιέρα Λεόνε έχουν καταγραφεί περισσότερα από 485 κρούσματα της επιδημίας. οι 159 από τους ασθενείς υπέκυψαν.

Ο πρόεδρος της χώρας Έρνεστ Κορομά επισκέφθηκε την Κενέμα και το Καϊλαχούν για να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις, να συναντηθεί με ασθενείς και με το ιατρικό προσωπικό.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης στη Σιέρα Λεόνε, πολλές οργανώσεις και μέσα ενημέρωσης έχουν ζητήσει από τον πρόεδρο να μην πάει στην Ουάσινγκτον, για τη σύνοδο κορυφής ΗΠΑ-Αφρικής που θα διεξαχθεί εκεί στις 5 και 6 Αυγούστου.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου